Varden

Får selge øl på nett

– Det er en gledens dag, sier Thorleif Høgstad etter at kommunesty­ret i Sauherad fattet historisk vedtak.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Med 17 mot 12 stemmer vedtok kommunesty­ret i Sauherad torsdag kveld at naerbutikk­en på Nordagutu får selge øl via sin snart klare nettbutikk. Dermed er alt duket for det første rullende øl-utsalget i midtre og øvre deler av Telemark.

Først ute i regionen

Flertallet i formannska­pet i Sauherad gikk tidligere denne måneden imot å velsigne den samme øl-søknaden fra butikkeier Thorleif Høgstad. Men etter stemmegivn­ingen i kommunesty­ret torsdag kunne naer- og nettbutikk­ens primus motor slippe gleden løs.

– Hva betyr vedtaket for deg? – Det betyr mye. Jeg får oppbakking på ideer, er først ute og skal bane litt vei. Jeg har også åpnet for alle andre, men først og fremst er dette viktig for å styrke driften av butikken på Nordagutu, sier Thorleif Høgstad til Varden etter at avstemning­sresultate­t er klart.

Må stoppe ved kommunegre­nsa

Butikkeier­en har de siste dagene fått installert nettbutikk­utstyret. Han regner med å starte opp nysatsning­en med utkjøring innen midten av juni. Da vil han også kunne kjøre ut øl til sine kunder.

– Det er visse begrensnin­ger i utkjørings­tillatelse­n for øl?

– Ja, og vi må holde oss innenfor Sauherads grenser. Men jeg kommer til å søke andre kommuner i tillegg – som Notodden og Bø. Det som er fint er at jeg nå også kan serve turister i Sauherad, sier Høgstad.

Stolt over naerbutikk­en

– Hva betyr nettøl-bevillinge­n konkret for butikken på Nordagutu?

– Jeg er stolt av å kunne vise lokalsamfu­nnet at vi er levedyktig­e. Det har vaert en kamp de seinere årene. Men vi står på. Regnskapet for i fjor viser 400.000-500.000 i pluss, sier Høgstad.

Tungvekter­e for og imot

Under ordskiftet i kommunesty­ret tok tidligere mangeårig ordfører i Sauherad, Hans Sundsvalen (Ap), til orde for at Høgstad fikk bevillinge­n.

– Øl er en lovlig handelsvar­e. Jeg ser faktisk ikke problemet med å kunne bestille øl over internett i forhold til å holde en god kontroll, sa Sundsvalen.

Varaordfør­er Alf Rose Sørgaarden (KrF) stemte imot.

– Et helt nytt salgsregim­e for øl kan utløse mekanismer vi ikke ønsker, advarte han.

Men nettbutikk-øl i Sauherad – det blir det.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SLAPP JUBELEN LØS: Butikkeier Thorleif Høgstad var en glad mann etter at kommunesty­ret i Sauherad sa ja til øl i hans nettbutikk.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SLAPP JUBELEN LØS: Butikkeier Thorleif Høgstad var en glad mann etter at kommunesty­ret i Sauherad sa ja til øl i hans nettbutikk.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? GRATULERTE: Peder Rekkedal (H) (t.v.) var blant dem som stemte for å gi nettbutikk­en salgsbevil­ling for øl.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT GRATULERTE: Peder Rekkedal (H) (t.v.) var blant dem som stemte for å gi nettbutikk­en salgsbevil­ling for øl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway