Varden

Får drahjelp av mesterkokk­en

Ken Andersen jobbet sammen med Eyvind Hellstrøm. Der satt kraftsalve­ne løst. Det er litt roligere når Hans Ole Bergby er i området ...

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

I pølsemaker­iet på Vallermyre­ne koker Hans Ole Bergby i Den Stolte Pølsemaker sammen stadig nye retter.

Ekspertniv­ået er ekstra skyhøyt denne dagen.

Ved sin side har han mesterkokk­en Ken Andersen fra Langesund. Kundene som er vant til å se én iherdig pølsemaker bak disken, sperret øynene opp da også kokken Ken sto klar med smaksprøve­ne.

Nye retter

– Vi prøver ut nye retter og tilbehør. Jeg hjelper Hans Ole og så hjelper han meg litt, sier Ken Andersen og viser fram det han mener er verdens beste råvarer.

Den tidligere Bagatelle-kokken skryter uhemmet av det Hans Ole Bergby har fått til etter at karrieren som burgersjef og eier av seks restaurant­er ble brakt til en ende.

Handler hos Hans Ole

– Jeg handler alltid hos Hans Ole når jeg skal lage mat på mine arrangemen­ter. Han brenner for det han holder på med. Det gjør vi begge, sier Andersen som bor i hjembyen Langesund, der han livnaerer seg som frilanser.

Hans fortid som mesterkokk på det som var Norges mest velrenomme­rte restaurant, Bagatelle, er velkjent.

Der ble det mer enn brummet i krokene hvis ikke alt var på stell – eller hvis det var noe som kunne gjøres enda bedre.

Sjefen, Eyvind Hellstrøm ble siden kjent som rikshissig­proppen som reiste land og strand rundt for å redde skakkjørte serverings­bedrifter.

Samme tonen la han an på Bagatelle-kjøkkenet.

– Jeg har aldri fått så mye kjeft som i den tiden, sier Andersen. Det knegges pølsemaker-lunt borti kroken når han forteller at det er «litt enklere med Hans Ole», pølsemaker­en som ikke er viden kjent for å hisse seg opp unødvendig.

Litt roligere uten Hellstrøm

Antagelig ikke når det er nødvendig heller.

– Det er flott å kunne jobbe sammen på denne måten, sier en alltid laerevilli­g Hans Ole Bergby som roser kunnskapen­e til sin kollega. Skrytesalv­ene går begge veiene.

– Det er moro med lokale entusiaste­r som har yrkesstolt­heten i behold. Det er det nemlig mange som ikke har. Det er viktig at vi bakker hverandre opp, sier Ken Andersen.

- Jeg har aldri fått så mye kjeft som i den tiden.

mesterkokk

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SAMARBEIDE­R: Hans Ole Bergby og Ken Andersen samarbeide­r og hjelper hverandre.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SAMARBEIDE­R: Hans Ole Bergby og Ken Andersen samarbeide­r og hjelper hverandre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway