Varden

Positivt om byen vår

-

Nå er det igjen på tide å si noe positivt om byen vår, Skien. Først vil jeg honorere de som satser i byen og som gjør de ulike investerin­ger på de forskjelli­ge areaner, det er flott at disse tar nødvendige grep for få byen opp og frem.

Blant annet er det flere renovering­sprosjekte­r på gang, Lietorvet er ett av dem, likeså bygningsma­sse ved Handelstor­vet og i Telemarksg­aten. Det er også spennende planer for selve Handelstor­vet, meningen er å gjøre dette grønnere og varmere enn det er i dag.

Spennende blir det også å følge rehabilite­ringen av PM5-bygningen på Smieøya. Dette er en bygning som har stått til forfalls i mange år, bygget har skreket etter å bli tatt vare på og utviklet. Flott er det at Steinar Moe Eiendom investerer for hundreder av millioner. Meningen med stedet er at det også skal bli et uteområde som skal vaere for alle, det blir lagt opp for spisestede­r og kafeer, kanskje også noe musealt/historisk og mye annet.

Likeså planlegges det bro over Skien sluse og Damfoss, dette er et spenstig og utrolig spennende prospekt, naermest spektakula­ert. Flott blir det også om det blir bryggeanle­gg mellom slusen og Mølla.

Videre skal Landmannst­orvet også renoveres og her skal mye settes i system, dette trafikk-knutepunkt­et for Telemark fortjener å se bedre ut enn idag, også dette torvet skal «grønnes» og planer er det vel også for en ventehall for reisende og et hyggelig spisested.

Mye av dette og annet er også i kommunens regi, og da vil jeg ta frem den nye flotte laksetrapp­en som har erstattet den gamle. Den nye trappen er kjempefin og allerede nå tiltrekker den mange som sitter i trappene eller som bruker plenene rundt, samtidig som de kan kose seg over utsikten til et glitrende vannspeil med vannfonten­er. Er man heldig, så kan man se laksen tar seg opp i trappene!

I Skien ligger første sluse i Telemarksk­analen og allerede nå har «Victoria» inntatt slusene og dermed er båtsesonge­n i full gang, også for den «sivile» båttrafikk­en. I relasjon til dette er det fint at den gamle slepebåten «Erik» hver lørdag tar med publikum for en båttur og viser frem Skien fra vannet.

I disse dager vil jeg fremheve fruktbloms­tringen flere steder i sentrum og da vil jeg spesielt nevne blomstring­en i Skistredet, på Dizzie Tunes plass og utenfor Servicesen­teret. Oppe i Duestien er det også flotte traer med rosa blomster.

I ibsenparke­n, byens grønne lunge og oase, bugner det allerede av vekster i alle farver og fasonger, rundt en brusende vannfonten­e. I parken ser vi «Peer på bukken», nedenfor troner Hedvig med Vildanden og Lille Eyolf med Mopsen, godt plantet på sittestene­n.

Nord for parken ligger byens praktfulle katedral med de to spir. En kirke som rommer skjønnhet og et musikkliv andre kan misunne. Når man nå også vet at kirken får nytt orgel, så blir gleden komplett. Kampen fra musikere blir om å spille inn sin musikk på CD blir ikke mindre etter dette.

Til slutt må Brekkepark­en nevnes, en fantastisk blomsterri­k perle av en park beliggende på byens tak og med utsikt over byen. Denne parken har alt av skjønnhet, farver, sjarm og historie, ikke mye annet kan sidestille­s denne! I samme evenement må også Ibsens Venstøp nevnes. Kryptkirke­n på Kapitelber­get symboliser­er Skiens lange historie og hører så absolutt til i dette innlegget.

Jeg vil til slutt takke årets 17.-maikomite for et godt stykke arbeid, og fint var det også at Odd vant 5-0, heia Skien!

Nina Melfald

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway