Varden

Endelig ute med debuten

Etter fire år og mange erfaringer er 7 days in Alaska endelig ute med debut-albumet.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

– Det er utrolig stort å endelig gi ut det vi begynte på i 2014. Det har tatt sin tid, sier Christer Gundersen (28) og Ole Martin Bjerke (24) i poprockban­det 7 Days in Alaska. Varden møter dem i studioet Source Tone i Lundegata som Gundersen driver med Simen Handeland og Thomas Pedersen.

Debutalbum­et har fått tittelen «Dancing with ghosts» og kom ut på strømmetje­nester og i fysisk format 25. mai. Bandmedlem­mene påpeker at når man jobber med noe så lenge med noe føler man seg aldri helt ferdig, men nå syns de det er fryktelig deilig at andre enn dem selv endelig kan høre hva de har drevet med.

Opp- og nedturer

I 2014 sluttet de i jobbene sine og dro til LA for å samarbeide med den amerikansk­e produsente­n Nathan Dantzler. Bandet har gitt ut flere singler og en EP i perioden, og innspillin­gene har foregått i Norge, USA og Irland.

– Det har vaert fire år med mange opplevelse­r, opp- og nedturer. Albumet speiler på en måte de ulike tinga vi har erfart og slite med, sier Bjerke.

I 2014 hadde Gundersen nylig mistet søsteren sin i en tragisk bilulykke. Det ble til låta «Marielle».

– I starten var det litt sånn «oss mot verden»-stemning. Året etter, i Irland, hadde vi alle vaert gjennom litt «heartache», og den siste innspillin­gen i Nashville reflektere­r vi over åra vi har vaert igjennom. «Dancing with ghost» er en linje hentet fra låta den siste låta vår «Never ends», forteller de.

– Når man går igjennom noe vanskelig blir man ofte hengende igjen i det som var, men det er viktig å sette pris på det som er nå.

I perioden har ett av medlemmene gått ut av bandet, og Simen Sandnes har tatt over rollen som trommeslag­er.

Tyskerne digger dem

I sommer venter flere konserter og festivaler i Norge, Sverige og Tyskland på dem. I Tyskland har folk virkelig fått ørene opp for bandet, og de har hatt flere spillejobb­er der i det siste.

– Det som er så kult med Tyskland er at vi ikke har pusha eller promotert musikken vår i det hele tatt, det har bare skjedd helt naturlig, sier Bjerke.

– Et kapittel lukkes, et annet åpnes. Det syns vi er spennende, sier Gundersen.

 ?? FOTO:VENDY BERG HEGLE ?? DEBUTALBUM: Poprockban­det 7 Days in Alaska ga nylig ut debutalbum­et «Dancing with ghosts». Ole Martin Bjerke og Christer Gundersen er glade for å endelig kunne dele resultatet med omverdenen.
FOTO:VENDY BERG HEGLE DEBUTALBUM: Poprockban­det 7 Days in Alaska ga nylig ut debutalbum­et «Dancing with ghosts». Ole Martin Bjerke og Christer Gundersen er glade for å endelig kunne dele resultatet med omverdenen.
 ?? FOTO: MTG MUSIC ?? 7 DAYS IN ALASKA: Bandet består av Ole Martin Bjerke (vokal), Simen Sandnes (trommer) og Christer Gundersen (gitar).
FOTO: MTG MUSIC 7 DAYS IN ALASKA: Bandet består av Ole Martin Bjerke (vokal), Simen Sandnes (trommer) og Christer Gundersen (gitar).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway