Varden

– Største vi har gjort

Teatergrup­pa Frynikos satser stort med sin nye forestilli­ng «Mater Nexus» i Ibsenhuset. Billettene til begge forestilli­ngene er revet bort.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Det er det største vi har gjort, både scene- og forestilli­ngsmessig, sier Christin Sørlie og Ruth Elisabeth Ripegutu i teatergrup­pa Frynikos.

Intimscene i Dovregubbe­ns hall

Søndag kveld hadde de generalprø­ve på dramaet «Mater Nexus» i Ibsenhuset i Skien.

Forestilli­ngen vises på intimscene i Dovregubbe­ns hall mandag og tirsdag denne uken, og det er skuespille­r Sylvia Salvesen som har regien.

– Veldig moro å innta Skiens storstue. Vi har snust på stykket før, men tenkte det var for vanskelig. Vi hadde aldri turt å gjøre dette uten Sylvia, sier Ripegutu og Sørlie.

Dobbelt så stor

Frynikos er en amatørteat­ergruppe fra Skien, og har ukentlige øvelser på Menstad bydelshus. Tidligere har de hatt forestilli­nger på Henrik Ibsen Museum på Venstøp, bydelshus og kafeer. I anledning «Mater Nexus» har gruppa, som består kun av kvinner, vokst seg dobbelt så stor. Hele 13 skuespille­re er i sving på scenen.

– Alderen spenner fra 29 til 63 år. Noen har lang teatererfa­ring, mens andre står på scenen for første gang, sier Ripegutu og Sørlie.

Det var de som tok initiativ til gruppa for åtte år siden, og Sørlie er nå leder for gruppa.

Vurderer ekstrafore­stilling

.«Mater Nexus» er et norsk drama skrevet av Lene Therese Teigen. Det har tidligere satt opp av Stockholm Stadsteate­r og i Italia.

– I det store og det hele handler det om relasjoner, sier Salvesen, og opplyser at Mater Nexus oversatt blir mors-sammenheng­er. Spesielt går mor/datterrela­sjonen igjen som en rød tråd i forestilli­ngen.

Utgangspun­ktet er et selskap som får en trøblete og alvorlig vending. Fasaden slår sprekker.

– Det er mye å kjenne seg igjen i, og det er både alvor og humor, sier Sørlie.

Begge forestilli­ngene er utsolgt, og gruppa har fått mange henvendels­er på om de kan sette opp ekstrafore­stilling.

– Det vurderer vi, sier de.

 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? RELASJONER: I Frynikos nye forestilli­ng «Mater Nexus» møter publikum 13 forskjelli­ge kvinner som alle har en forbindels­e til hverandre. Forestilli­ngen er den største satsingen til den åtte år gamle amatørteat­ergruppen.
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE RELASJONER: I Frynikos nye forestilli­ng «Mater Nexus» møter publikum 13 forskjelli­ge kvinner som alle har en forbindels­e til hverandre. Forestilli­ngen er den største satsingen til den åtte år gamle amatørteat­ergruppen.
 ??  ?? PREMIEREKL­ARE: Teatergrup­pa Frynikos har blitt dobbelt så stor i anledning forestilli­ngen «Mater Nexus». Sylvia Salvesen er regissør.
PREMIEREKL­ARE: Teatergrup­pa Frynikos har blitt dobbelt så stor i anledning forestilli­ngen «Mater Nexus». Sylvia Salvesen er regissør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway