Varden

Ordførere oppgitt over veivesenet

– Nei, sier staten til å dekke statens veivesenet­s overskride­lse av bypakka. Ordførerne i Skien og Porsgrunn er i harnisk.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Vi kunne bygd et sykehjem for de 127 millioner kronene som overskride­lsene på Lilleelv-krysset vil koste, sier porsgrunns­ordfører Robin Kåss (Ap).

– Staten nekter å betale for staten, i stedet sender de regningen tilbake til oss innbyggere i Grenland, sier skiensordf­ører Hedda Foss Five (Ap). De to er rasende på brevet de mottok fra Statens vegvesen tirsdag.

– De tilbyr oss ikke engang et spleiselag. I stedet må vi slåss for prosjekter, sier Five.

Viktig å få til møte

Statens vegvesen er hovedentre­prenør. Statens vegvesen har satt opp budsjettet og det er Statens vegvesens budsjett som er vedtatt av Stortinget.

– Vi har ikke engang hatt hånda på rattet, tvert imot har vi vaert prisgitt staten, og så får vi beskjed om å rydde opp, men det er da ikke vi som har skapt disse problemene, påpeker Five.

– Stortinget er forledet til å vedta et budsjett på feil premisser, og så blir vi presentert regningen. Det er som om vi skulle bygge en skole og la foreldrene betale hvis budsjettet sprakk, sier Kåss. Han syns det er uhørt det Grenlands befolkning nå utsettes for.

– Vi ba om et møte med samferdsel­sministere­n for tre uker siden. Det vil jeg purre på. Nå er det viktig å få lagt fram saken for statsråden, sier Five.

Folk betaler bompenger

Det viktigste spørsmålet for folk flest er;

– Hvilket prosjekt vil nå falle ut?

– Vi aner ikke, svarer de. – Alle prosjekten­e i Bypakka er samferdsel­sprosjekte­r som folk har bedt om og håpet på en løsning på i mange år, sier Five. Hun tør ikke tenke på hva folk på Gulset vil si hvis prosjektet i Skiens største bydel blir satt på vent eller om Brekka-svingen blir ytterliger­e forsinket.

– Sannsynlig­vis kommer folk til å skylde på oss, sier Kåss. Han minner om at befolkning­en betaler bompenger og er svaert entusiasti­ske med tanke på Bypakka.

– Jeg frykter at entusiasme­n vil bli mer lunken hvis vi må fjerne viktige prosjekter vi har lovet befolkning­en, sier Skiensordf­øreren.

Visstnok har Statens vegvesen uttrykt at de har vaert lei seg for budsjettsp­rekken.

– Lei seg–hva betyr det? Ikke må de betale, ikke blir de fratatt prosjekter og ingen av de ansvarlige blir stilt til ansvar. Alt fortsetter som før. Det er grenlandsf­olk som har grunn til å vaere lei seg, sier Five.

 ??  ??
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? UHØRT: Overskride­lsen på 127 millioner kroner på Lilleelv-krysset fører til at andre prosjekter står i fare. Robin Kåss og Hedda Foss Five reagerer sterkt.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN UHØRT: Overskride­lsen på 127 millioner kroner på Lilleelv-krysset fører til at andre prosjekter står i fare. Robin Kåss og Hedda Foss Five reagerer sterkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway