Varden

Villa Frednes

-

Er lett å bli engasjert i forbindels­e med Villa Frednes i Porsgrunn og hva som skjer i henhold til behandling­en av familien som har kjøpt eiendommen, og en stor barnehage.

Min datter gikk i Hovenga barnehage, en kommunal barnehage, og der gikk barna på tur til skogen etter avtale med dem som eide skogen. I tillegg laget de en 100 meter skog som ble fantastisk etter hvert med skygge blant annet, så det går an å lage en barnehage andre plasser med naermere tilknytnin­g til skog og utmark.

Jeg personlig er redd for en for stor barnehage med blant annet mobbing og trafikk gjennom byen til denne barnehagen. Ved å tenke en slik stor barnehage, så tenker man ikke overhode på hva det betyr for barna at de også begynner på skole sammen med dem som de er blitt venner med helt fra barnehagen­s dager.

Det er uvurderlig for barna for de er blitt kjent med hverandre før man får fordommer. Og med det kanskje unngå all mobbing senere i livet.

Og kommunen har tross alt solgt Villa Frednes med det som hører til og kan da ikke i ettertid kreve parken og traerne tilbake! I utgangspun­ktet var det Porsgrunns befolkning som «arvet» huset og tomten til kulturhus som kommunen skulle ivareta, noe som ei heller ble gjort og eiendommen ble forfalt. Når da kommunen selger arven fra «oss» synes jeg ingen burde oppleve det som familien her har opplevd ved å kjøpe Villa Frednes. De er til og med villig til å gi fra seg deler av tomten og så skal de få kritikk? Leser

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway