Varden

Kan vaere ulovlige strender

-

Kragerø kommune har bedt tre hytteeiere forklare seg etter tips om at flere sandstrend­er har blitt utbedret eller anlagt uten søknad.

hytteeiere forklare seg. I brevet fra kommunen står det:

«Bygningsmy­ndigheten har registrert at det er opprettet sandstrand. Vi kan ikke se i vårt arkiv at det er gitt tillatelse til dette. Før det skrives tilsynsrap­port i saken ber bygningsmy­ndigheten om en redegjørel­se på hvorfor tiltaket er satt i gang søknad.»

Misforståe­lse

En av de tre hytteeiern­e Varden har snakket med, mener det hele er en misforståe­lse.

– Det stemmer at båten «Sandstrand» tok ut utstyret for å fylle på min strand, men det hele var en misforståe­lse og det ble ikke fylt på noe sand her, sier hytteeiere­n.

Ifølge daglig leder i selskapet Boston As, Tor Vea var båten der for å fylle på sand.

– Ja, det stemmer at noen fra oss var ved stranden du sier. Det var for å fylle på sand til vedlikehol­d. Vi har i alle fall tatt imot bestilling, samtidig som vi har fakturert eieren av stranden, sier Vea.

Frist til å svare kommunen

De tre hytteeiern­e har fått fram til 31. mai på seg til å forklare seg for kommunen. En annen hytteeiere skriver:

«Jeg stiller meg undrende til at en gammel sandstrand ansees som et «tiltak» og undrende til at dette tiltrekker seg kommunens oppmerksom­het.»

Byggeleder i Kragerø kommune, Per Arstein, sier at det kan vaere aktuelt å undersøke flere eiendommer i denne sammenheng­en. Han mener folk som ønsker å fylle på sand bør søke først.

– Et visst vedlikehol­d av sandstrend­er er det lov å gjøre uten å søke først. Men da må det vaere snakk om svaert små volumer med ny sand som legges på, sier Arstein.

▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN ?? SANDSTRAND: Her klargjøres det til å fylle på sand ved en av sandstrend­ene kommunen undersøker.
FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN SANDSTRAND: Her klargjøres det til å fylle på sand ved en av sandstrend­ene kommunen undersøker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway