Varden

Satte rekord før salget til svenske Bilia

Bilsalonge­n AS satte ny omsetnings­rekord for BMW og Mini i Telemark før salget til svenske Bilia for 55 millioner svenske kroner.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Regnskapet for 2017 viser at Bilsalonge­n omsatte for hele 353 millioner kroner fra forretning­en på Nenset i Skien.

Omsetninge­n er den største noen gang. Bilforretn­ingen økte inntektssi­den med naer 60 millioner kroner de to siste årene.

Ga gode kort på hånden

Også driftsresu­ltatet viser en svaert god utvikling fra 2015. Bilsalonge­n økte sitt resultat fra 5,1 millioner i 2015 til 8,4 millioner i 2017.

Det er liten tvil om at den gode utviklinge­n ga gode kort på hånden før familien Solberg ble enige om et salg med den svenske bilgigante­n Bilia AB.

Salget ble gjennomfør­t formelt 2. januar i år. Bilsalonge­n hadde på salgstidsp­unktet rundt 30 ansatte.

Angrer ikke på salget

– Dere satte ny rekord for omsetning og resultat i salgsåret, Ole Bernhard Solberg. Du angrer ikke på salget med så god resultatut­vikling?

– Nei, det angrer vi ikke på. Vi visste at utviklinge­n var god, og at den butikken var godt skrudd sammen med et team av dyktige medarbeide­re.

– Og dere eier fortsatt bygget? – Ja, vi har en god leieavtale med de nye eierne, sier Ole Bernhard Solberg, daglig leder og eier i Solberg Bil AS (Ford).

«Bilsalonge­n er en veldrevet og solid forhandler, med en imponerend­e utvikling, som vi mener vil passe inn i Bilia», sa administre­rende direktør Frode Hebnes i Bilia Personbil AS i forbindels­e med salgsavtal­en i oktober i fjor.

Har vaert ekspansive

Bilia hadde 24 lokasjoner og naermere 1.000 ansatte i Norge på tidspunkte­t da de inngikk avtalen om kjøpet av Bilsalonge­n. I 2016 solgte det svenske selskapet 18.500 nye og brukte biler og omsatte for 6,4 milliarder kroner.

Bilia har vaert et ekspansivt bilselskap i Norge de siste årene. Gjennom oppkjøp har svenskene sikret seg bilforretn­inger som forhandler både BMW, Mini, Volvo, Toyota og Lexus.

Utvandret til Norge

De norske Bilia-forretning­ene er konsentrer­t rundt Østlandet. Grunnlegge­ren av Bilia Personbil AS var John Erik Isberg, født i 1889 i Sala i Sverige, men utvandret til Norge i tenårene.

Isberg var med på å etablere Christiani­as første drosjesent­ral samt bensinstas­jonen på Majorstua som åpnet i 1912. Han startet som bilforhand­ler under navnet Isberg’s Personbil.

 ?? ARKIVFOTO ?? GODT FORNØYD: Ole Bernhard Solberg (t.h.) angrer ikke på Bilsalonge­n-salget tross gode resultater i 2017. Her med daglig leder Eivind Fjelle på Solberg Bil Notodden.
ARKIVFOTO GODT FORNØYD: Ole Bernhard Solberg (t.h.) angrer ikke på Bilsalonge­n-salget tross gode resultater i 2017. Her med daglig leder Eivind Fjelle på Solberg Bil Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway