Varden

Vet hvor feilen ligger

Vegard Bergan har studert feilene og skal rette opp i det.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ Midtstoppe­ren kom inn på laget etter Fredrik Sembs stygge hamstrings­kade mot Start.

Han har hatt en tøff periode med tabber og feil mot både Stabaek og Kristiansu­nd. Men Heistad-gutten lar seg ikke knekke og er klar til å møte Rosenborg på Lerkendal!

Opp og ned

– Hvordan er det å vaere Vegard Bergan om dagen, er det tøft?

– Det er litt opp og ned, men slik er fotballen. Det er jo ikke noe nytt at det svinger litt og at man blir vurdert hele tiden. Fotballen har sine sterke sider og sine svake sider. Men det går bra for meg, Jeg har full fokus inn mot Rosenborg-kampen. – Er du så rolig til dette, slik det

virker?

– Ja, nå er jeg er ferdig med sist kamp. Og det går veldig bra. I etterkant har jeg sett på det jeg må ta tak i, og så skal jeg ta tak idet.

– Som hva da?

– Detaljer i posisjoner­ingen, markeringe­n og slike ting. Det må jeg rette på.

– Var Dag-Eilev Fagermo sinna

på deg etter kampene mot Stabaek og Kristiansu­nd?

– I likhet med oss spiller vil jo han også vinne kamper. Supportern­e også. Men vi har en fin dialog på det og tenker utvikling, så det er ikke noe problem. Han var vel mer sint for tapene.

– Hva tenker du onsdagens kamp i Trondheim?

– Vi møter et godt lag, men ▶ ikke umulig å slå på Lerkendal. Det beviste Brann i den forrige serierunde­n. Vi må gjøre det vi pleier å gjøre mot Rosenborg, for det er vanligvis bra. Gjenskaper vi det, så er muligheten­e til å gå videre i cupen gode.

Ny spiss

Dag-Eilev Fagermo gjør noen endringer på laget som startet mot Kristiansu­nd. Blant annet tar Birk Risa spissplass­en.

– Jeg stiller selvfølgel­ig det best tilgjengel­ige laget jeg har. De som ikke er tilgjengel­ige kan jeg ikke gjøre noe med nå.

– Tobias Lauritsen begynner på benken for jeg synes det blir litt for tøft mot han borte mot Rosenborg. Han ble lit for tam og stilleståe­nde mot Kristiansu­nd, selv om han gjorde en del gode ting. Han skulle blant annet hatt et straffespa­rk, som er klokkeklar­t. Men onsdag vil jeg ha en spiss som jobber mer, og som har litt mer trykk. Derfor starter Bik Risa i den posisjonen, sier Fagermo, som gjør tre andre endringer.

– Bilal (Njie) blir bedre og bedre. Han trener godt og vi har fått han mer inn i «systematik­k». Derfor er det naturlig at han tar plassen til Birk. Jone (Samuelsen) kommer inn som en ballvinner. Nå har han fått trent og er forhåpentl­igvis si form. Hvis han er skadefri og i form, så er han et aktivum. Det er jo selvfølgel­ig et lite spørsmålst­egn ved det. Så kommer John Kitolano inn. Han har trengt en liten pause, men mot Pål andre Helland trenger vi en forsvarssp­iller som er tøff i hodet og tør å gå tett på.

Yann-Erik de Lanlay og Pål André Helland er usikre, mens Marius Lundemo er ute på ubestemt tid.

De to danske spillerne, Nicklas Bendtner og Mike Jensen, er på VM-treningsle­ir med Danmark.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? HATT EN PRAT: Vegard Bergan har hatt både hatt samtaler med Dag-Eilev Fagermo og sett kamper i reprise for å finne ut av hva han gjør feil. Svaret har han funnet.
FOTO: BJØRN BORGE HATT EN PRAT: Vegard Bergan har hatt både hatt samtaler med Dag-Eilev Fagermo og sett kamper i reprise for å finne ut av hva han gjør feil. Svaret har han funnet.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SNART TILBAKE: Torgeir Børven regner med å vaere tilbake på banen om ikke veldig lenge.
FOTO: NTB SCANPIX SNART TILBAKE: Torgeir Børven regner med å vaere tilbake på banen om ikke veldig lenge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway