Varden

Slutt etter et halvt år

Steinar Pedersen (42) har takket ja til ny jobb i Agder, et halvt år etter han startet i Telemark.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Steinar Pedersen ble ikke lenge i NFF Telemark. Nå venter ny jobb i NFF Agder.

Det har en stund vaert en lite bevart hemmelighe­t at Steinar Pedersen flytter beite fra Telemark til Agder. Man antydet at dette ville skje da stillingen som KA i Agder ble ledig.

– Ja, nå er det offisielt og vi mister en solid ressurs, sier Roger Eilertsen.

Den tidligere topptrener­en har vaert i Skien og Telemark siden desember 2017, men begynte på fulltid i fotballkre­tsen 1. januar 2018. Han har fungert som KA for trener- og spillerutv­ikler.

– Er en kapasitet

Nå har han fått den samme jobben i NFF Agder.

– Det er forståelig at det skjer, sier daglig leder i NFF Telemark, Roger Eilertsen, som forteller at Pedersen har satt sine spor allerede etter et knapt halvt år i jobben i Telemark.

– Han er en kapasitet vi gjerne skulle hatt, og han har vist den tiden han har vaert ansatt hos oss at han har mye å bidra med. For oss er det synd at han forlater oss, men det er forståelig også. Han har hele tiden hatt hjemmeadre­sse i Agder.

– Hvordan skal dere løse tomrommet etter Pedersen?

– Først og fremst skal vi ha en ny person på plass, og vi skal sette oss ned for å diskutere hvordan vi løser det en av de første dagene, sier Eilertsen.

NFF Telemark er ikke bundet av offentligh­etsloven, slik at prosessen med å finne en arvtaker til Pedersen kan foregå på en smidig måte.

– Vi har tre muligheter. Det er ikke mer enn fem-seks måneder siden Steinar ble ansatt, så vi har fortsatt søkerliste­n til den stillingen han fikk. Det andre er å lyse stillingen ut på nytt. Det tredje muligheten vi har er å bruke den samme søkerliste­n til en annen stilling, og samtidig løse stillingen Steinar hadde internt, sier han.

Følger opp

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Telemark, men da muligheten kom i Agder, så var det en god løsning, sier Steinar Pedersen.

Han kommer til å følge opp telemarkin­ger som er på samlinger og nasjonale tiltak framover også.

– Ja, jeg kommer til å jobbe dobbelt en periode, slik at jeg får fulgt opp spillerne som skal på samling i Stavanger og Porsgrunn, sier han.

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TILBAKE TIL AGDER: Steinar Pedersen har fått jobb som kretsansva­rlig for trener- og spillerutv­ikler i NFF Agder, i samme rolle som han hadde i NFF Telemark.
FOTO: NTB SCANPIX TILBAKE TIL AGDER: Steinar Pedersen har fått jobb som kretsansva­rlig for trener- og spillerutv­ikler i NFF Agder, i samme rolle som han hadde i NFF Telemark.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? NY: Roger Eilertsen og NFF Telemark må finne en erstatter for Steinar Pedersen.
FOTO: BJØRN BORGE NY: Roger Eilertsen og NFF Telemark må finne en erstatter for Steinar Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway