Varden

Fikk ikke nok nominasjon­er

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Fylkeskult­urprisen fikk ikke nok nominasjon­er innen fristen. Nå settes ny frist og utdelingen vil skje til jul.

Telemark fylkeskomm­unes prisfest «Fotavtrykk Telemark» ble lagt ned med virkning fra i fjor, men fylkeskult­urprisen har bestått.

I år fikk de imidlertid ikke inn nok nominasjon­er innen fristen, og hovedutval­g for kultur har dermed bestemt at prisen utsettes og deles ut på desembermø­tet i stedet.

– Det var gode kandidater som var foreslått, men det var litt for få så vi velger å kjøre en ny runde, sier Tone Berge Hansen (Ap), leder av Hovedutval­g for kultur.

Håper på mange forslag

Ifølge Line Ruud Ørslien, kulturrådg­iver i Telemark fylkeskomm­une, kom det inn ett forslag eksternt etter fristens utløp, og tre forslag internt.

– Ny frist vil bli rundt 1. oktober, og vi oppfordrer folk til å sende inn sine forslag til mottakere av den gjeve prisen, sier hun, og antar at de som allerede er nominert blir med i neste runde.

50.000 kroner

Fylkeskult­urprisen har blitt delt ut årlig i mer enn 30 år. Den skal hedre en person eller organisasj­on som har gjort en betydelig innsats for fylkets kulturliv, heter det i på Telemark fylkeskomm­unes nettsider. Prisen er på 50.000 kroner. Mottakeren må vaere bosatt i Telemark, eller ha naer tilknytnin­g til fylket.

I fjor vant skuespille­rparet Sylvia Salvesen og Jan Wiig prisen, og i 2016 var det Ingebjørg Bratland som var mottaker. Under Fotavtrykk ble både stipender og priser delt ut på samme kveld. I år blir stipendene delt ut i juni og prisene i desember.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? NY RUNDE: Tone Berge Hansen, leder for hovedutval­g for kultur i Telemark fylkeskomm­une.
FOTO: VENDY BERG HEGLE NY RUNDE: Tone Berge Hansen, leder for hovedutval­g for kultur i Telemark fylkeskomm­une.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? PRISVINNER: Ingebjørg Bratland mottok fylkeskult­urprisen i 2016.
FOTO: HALVOR ULVENES PRISVINNER: Ingebjørg Bratland mottok fylkeskult­urprisen i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway