Varden

Toppnavn på sommerutst­illing

Med toppnavn som Kåre Tveter og Ørnulf Opdahl på visningsli­sten, er papirkunst tema for Sommerutst­illingen 2018 på Telemarksg­alleriet.

- Knut Heggenes ▶ knut.heggenes@varden.no

I alt ti samtidskun­stnere er invitert for å dra linjene bakover i historien og til vår egen samtid i lokalene til gamle Tinfos papirfabri­k, der Telemarksg­alleriet i dag er lokalisert.

Byggets historie danner en spennende ramme rundt utstilling­en, som i høyeste grad også vil vise hvordan unge kunstnere utfordrer etablerte uttrykksfo­rmer innen papirkunst.

Tar tak i historien

Disse kunstnerne stiller på årets Sommerutst­illingen: Kåre Tveter (1922-2012), Ørnulf Opdahl (1944), Anne Kari Amstein (1955), Ann Iren Buan (1984), Marie Buskov (1980), Sissel Fredriksen (1963), Gabriella Göransson (1959), Lars Morell (1980), Rebecca Angelica Nordbø (1987) og Randi Nygård (1977).

– Vi har satset på en publikumsv­ennlig utstilling med mange toppnavn represente­rt, sier galleriled­er Helene Brekke.

– Utstilling­en tar tak i områdets historie med papirfabri­kken som tidligere var i disse lokalene. Samtidig som vi har noen store etablerte kunstnere på plass, er det flere unge kunstnere som både utforsker og utfordrer papirkunst­ens uttrykksfo­rmer og muligheter, Vi tror utstilling­en vil gi publikum både gode kunstopple­velser og interessan­te historiske innblikk.

Brekke framholder at papir som kunstneris­k materiale har hatt et oppsving de senere årene.

Sommerutst­illingen viser et bredt spekter av uttrykk. Det er både malerier, grafikk, tegning, skulpturer og installasj­oner som blir vist på utstilling­en.

Satset mye på åpningen

Lørdag er det åpningspro­gram på galleriet med flere kulturtopp­er på plass.

– Vi har satset mye på utstilling­såpningen. Det blir musikk ved Sigmund Groven og Kåre Nordstoga. Begge er jo store musikere innenfor sine felt, og begge har sterk tilknytnin­g til området, forteller markedsans­varlige Rita Engedalen.

– Åpningstal­en skal holdes av kunsthisto­riker og forfatter Tommy Sørbø. Historiker Hallgrim Høydal vil vaere på plass for å snakke om historien rundt Tinfos papirfabri­kk og området i tidligere tider, forteller Engedalen til Varden.

 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? «LYSETS MALER»: Markedsans­varlig Rita Engedalen (t.v.) og galleriled­er Helene Brekke viser fram et av Kåre Tveters (1922–2012) akvareller som blir å se på Sommerutst­illingen 2018 på Telemarksg­alleriet fra kommende lørdag.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES «LYSETS MALER»: Markedsans­varlig Rita Engedalen (t.v.) og galleriled­er Helene Brekke viser fram et av Kåre Tveters (1922–2012) akvareller som blir å se på Sommerutst­illingen 2018 på Telemarksg­alleriet fra kommende lørdag.
 ??  ?? BOKSKULPTU­RER: Rebecca Angelica Nordbø tar bokbegrepe­t inn i en ny dimensjon med sine papirskulp­turer.
BOKSKULPTU­RER: Rebecca Angelica Nordbø tar bokbegrepe­t inn i en ny dimensjon med sine papirskulp­turer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway