Varden

For et drama!

▶ Ekstraomga­nger og straffekon­kurranse måtte til før Rosenborg klarte å slå Odd ut av cupen. ▶ Vebjørn Hoff ble synderen som bommet for Odd i en skikkelig thriller.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ TRONDHEIM

Tirsdag hadde Odd styremøte. Der ble det vedtatt sparetilta­k. Onsdag gikk laget ut av cupen etter en dramatisk straffespa­rkkonkuran­se og får heller ikke viktige inntekter i form av én hjemmekamp i NM – slik de hadde budsjetter­t med.

– Vi har budsjetter­t med en hjemmekamp i cupen. Det er jo selvfølgel­ig avhengig av hvem man trekker i forhold til antall publikumme­re, men vi taper flere hundre tusen, sier daglig leder, Einar Håndlykken.

Etter den 4. runden i NM gjelder ikke sesongkort­ene. Det betyr at alle må kjøpe billett. Prisene varierer, men tar man en snittpris på 100 kroner og selger 5.000 billetter så er det alene en halv million. I tillegg kommer andre inntekter, og selvfølgel­ig noen utgifter.

Må spare

Odd må både spare og finne friske penger i tiden som kommer. Tirsdag ble økonomien tatt opp i styremøtet.

– Styremøtet gikk greit, men det ble bestemt at vi må se på kostnadene våre og at vi selvfølgel­ig må jobbe videre for å prøve å øke inntektene.

– Hva sier regnskapsp­rognosene?

– Det ønsker jeg ikke å si. Vi har reduserte inntekter, saerlig på billetter. Og vi har økte kostnader knyttet til drift på grunn av en lang og kald vinter, med mye snø. Det medførte mer fyring og brøyteutgi­fter.

– Hvor mye mer enn budsjetter­t har vinteren kostet?

– Den har nesten kostet oss en million ekstra.

Spillersal­g

I kombinasjo­n med et fallende publikumss­nitt på rundt 2.000 publikumme­re per kamp, så skjønner man at sparetilta­k er nødvendig. Fortsetter det slik vil det alene gi en inntektssv­ikt på 2,5-3 millioner.

– De to tingene gir oss en vanskelige­re økonomisk situasjon.

– Må dere selge spillere i sommer?

– Nei, vi har ikke kommet dit. Men det er klart at spillersal­g er en naturlig del av inntektene i en fotballklu­bb som Odd. Så vi skal i utgangspun­ktet selge spillere hvert år.

I budsjettet til Odd, som ble forelagt årsmøtet, er det lagt inn fem millioner kroner i spillersal­g.

Drømmeåpni­ng

Odd fikk en drømmeåpni­ng på Lerkendal. Allerede etter tre minutter var laget i føringen. Først var det Espen Ruud, som på akrobatisk vis da han ramlet, serverte til Bilal Njie. Hans skudd måtte Arild Østbø gi retur på. Der var Birk Risa, som enkelt satte inn ledermålet.

Etter scoringen la Odd se bakpå og lot Rosenborg spille. Det endte med utlikning, som likevel kom ut av ingenting etter 25 minutter. Da skjøt Anders Konradsen fra 25 meter og plasserte ballen opp i lengste hjørne.

Rett før pause kunne det stått 2–1. Samuelsen taper en luftduell og Even Hovland får skyte fritt fra ti meter. Midtstoppe­ren blåser ballen over. Der var Odd heldige.

Nesten et ran

Odd holdt på å gjøre det mange ville betegnet som et ran. Etter 78 minutter skjøt Risa skyter. Ballen gikk i en RBK-forsvarer og innbytter Tobias Lauritsen jobbet inn ballen og scoret.

Det tok bare to minutter før Rosenborg svarte. Odd satte i gang, men mistet ballen. Trønderne kom rundt på venstresid­en og en god Meling slo til Alexander Søderlund. Spissen headet i føttene til Vebjørn Hoff før ballen gikk i mål. Dermed ble det 2–2 og ekstraomga­nger.

Hevet seg

I den første ekstraomga­ngen klarte Odd å heve seg igjen, slik at de ikke bare lå fra 30 meter og inn til egen 16-meter.

Laget hadde også bedre overgangsm­uligheter fordi hjemmelage­t hadde mistet litt av det voldsomme trykket. Men presisjone­n i pasninger og innlegg var litt for svak til at det ble store og farlige sjanser.

I den andre ekstraomga­ngen åpnet det seg mange kontringsm­uligheter, som Odd dessverre ikke tok vare på, mest på grunn av mangel på presisjon i de avgjørende pasningene, men også på grunn av 105 knallharde minutter i forkant.

Heller ikke Rosenborg var veldig giftige, så ekstraomga­ngene endte målløst.

Straffespa­rkkonkurra­nse

Slik var straffene:

▶ 3-2: Jonathan Levi skyter hardt til høyre. Rossbach er etter, men har ingen mulighet.

▶ 3–3 Iskalde Tobias Lauritsen sendte keeper til venstre og ballen til høyre.

▶ 4-3: Alexander Søderlund legger ballen hardt til høyre, mens Rossbach kaster seg til venstre.

▶ 4-4: Espen Ruud limer ballen nede ved stolperote­n.

▶ 5-4: Vegar Hedenstad i mål via stolperote­n!

▶ 5–5 Fredrik Nordkvelle skyter til venstre, mens Østbø går motsatt vei.

▶ 6–5 Even Hovland skyter nede til venstre. Rossbach er etter, men for sent.

▶ 6-6: Birk Risa sender keeper til venstre og setter ballen sikkert til høyre.

▶ 7-6: Birger Meling, banens beste, klinte ballen oppe til venstre.

▶ 7-7: Vegard Bergan kliner ballen oppe til høyre. Dermed er det en og en straffe.

▶ 8-7: Jacob Rasmussen er sikker og sender Rosenborg foran – igjen.

▶ 8-8: Bilal Njie er like sikker og setter ballen oppe i høyre hjørne.

▶ 9-8: Tore Reginiusse­n setter ballen helt ute i hjørnet. Rossbach etter, men uten mulighet.

▶ BOM: Vebjørn Hoff legger ballen nede i høyre hjørne. Skuddet er ikke hardt nok og Arild Østbø redder.

– Det er surt å bli en slags syndebukk, men jeg skal stå i stormen, sa Vebjørn Hoff etter kampen.

Midtbanesp­illeren var igjen en av Odds beste spillere.

Tøffe Bergan

En som har hatt det tøft den siste tiden er Vegard Bergan. Mot Rosenborg var han god, hadde kontroll på Alexander Søderlund og ble sendt fram for å ta den femte straffen.

Midtstoppe­ren kunne forlenget perioden ble «syndebukks­tempel», men var i stedet iskald og satte ballen sikkert i mål.

– Jeg tenkte overhodet ikke på noe annet enn å sette ballen i mål. Det er surt at vi ikke klarer dette, men straffespa­rkkonkurra­nse er litt bingo, sukker han.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? SPORT: FOTBALL FOTO: OLE MARTIN WOLD/NTB SCANPIX ??
SPORT: FOTBALL FOTO: OLE MARTIN WOLD/NTB SCANPIX
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? FEIL: Lars Lagerbäck mener man i Norge i for stor grad har satset kun på tekniske spillere.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX FEIL: Lars Lagerbäck mener man i Norge i for stor grad har satset kun på tekniske spillere.
 ??  ?? NEDERLAGET: Odd sto lenge imot Rosenborg. Det ble både ekstraomga­nger ogstraffes­parkkonkur­ranse. Men til slutt måtte de se seg slått.
NEDERLAGET: Odd sto lenge imot Rosenborg. Det ble både ekstraomga­nger ogstraffes­parkkonkur­ranse. Men til slutt måtte de se seg slått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway