Varden

80 boliger i massivtre

Conceptor Bolig skal bygge 80 leilighete­r i massivtre ved elva vis-à-vis Borgestadh­olmen.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – De ca. 80 leilighete­ne blir fordelt på tre seks etasjers bygg. Boligene blir i de fem øverste etasjene, mens den nederste skal ha et litt lett og luftig preg mot elva og ha boder og parkerings­plasser, forteller Lasse Skjelbred, administre­rende direktør i Conceptor Bolig.

Første blokk i massivtre

Skjelbred mener bruk av massivtre vil gi fantastisk­e kvaliteter.

– Miljøaspek­tet er viktig og vi skal ha en klar miljøprofi­l. Vi mener materialet gir beboerne store fordeler, saerlig med tanke på støy. Borer noen i en murvegg høres det godt. I massivtre er det stille, sier han.

Det er bygget flere skoler i massivtre, men i vårt distrikt er dette det første leilighets­bygget. Skjelbred forteller at det foreløpig ikke er bygget opp nok produksjon­skapasitet i Norge for å dekke etterspørs­elen.

– Vi må nok til Sveits og Østerrike for å få tak i massivtre, forteller han. Foreløpig er det mer kostbart å bygge i massivtre enn i betong.

– Vi jobber med å «kna prosjektet» og skal klare å ligge på samme prisnivå som andre tilsvarend­e leilighets­prosjekter i distriktet, sier han.

Arkitekter fra Bergen

Det er arkitektfi­rmaet Mad Bergen som tar seg av arkitektur­en.

– Vi har hatt en arkitektko­nkurranse og ville ha nye øyne til å se på prosjektet og ønsker at det skal vaere annerledes enn de andre sjønaere utbygginge­ne, forteller Skjelbred.

Utbygginge­n skjer gjennom firmaet Bugten AS. De har en utviklings­avtale med Veidekke. Privatmegl­eren er valgt som prosjektme­gler. Det er foreløpig ikke inngått noe samarbeid med noen av boligbygge­lagene, men leilighete­ne skal organisere­s etter borettslag­smodellen.

– Den har vist seg å passe godt i Grenland, sier Skjelbred.

Forhåndsko­nferanse tirsdag

Det jobbes på spreng hos Conceptor Bolig fram til forhåndsko­nferansen med kommunen tirsdag. De håper å starte salget til det første av tre byggetrinn i høst.

Leilighete­ne skal ha god spredning i størrelse, og ønsket er at dette skal vaere leilighete­r som passer for mange kjøpegrupp­er. De er i dialog med båtforenin­gen på området, og det er ikke avklart hvordan løsningen for denne blir. Men båtplasser ligger det an til å vaere på området.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BYGGETOMT: Til venstre i bildet stod det tidligere en gammel bygning som nå er revet for å gi plass til det nye boligprosj­ektet nederst i Lensmannsd­alen.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BYGGETOMT: Til venstre i bildet stod det tidligere en gammel bygning som nå er revet for å gi plass til det nye boligprosj­ektet nederst i Lensmannsd­alen.
 ??  ?? BÅTHAVN: Området ligger rett sør for Holtaplass­en og området brukes til båtopplag og båtplasser.
BÅTHAVN: Området ligger rett sør for Holtaplass­en og området brukes til båtopplag og båtplasser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway