Varden

Siste sommer for Barracuda

Restaurant Barracuda i Langesund går inn i sin aller siste sommer. Ti år på bryggekant­en er til ende.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Kontrakten er i ferd med å løpe ut, og når høsten kommer, tar huseier Andreas Kristianse­n over nøklene. Fra neste sommer skal uterestaur­anten «Babord» åpne her. Og de travle søstrene Liv og Hege Salvesen må finne seg annet å gjøre.

Vemodig

– Ti år er lang tid, og det er vemodig at det snart er slutt. Men vi skal gjøre vårt beste for at 2018 skal bli en knallseson­g, forsikrer søstrene Salvesen.

Hva skal de drive så drive med? Vet ikke. Hege tror det kanskje blir noe med mat, men det kan også bli noe helt annet. Hun har jo lenge syslet med maleri og med «alternativ­e ting», kanskje kunst, skal hun ofre seg mer for slikt? Det har ikke vaert tid til så mye hobby om somrene de siste ti åra. Om vinteren har søstrene på ulike måter vaert engasjert i Rauland skisenter. De blir neppe arbeidsløs­e.

Bra avslutning

Liv har ikke i samme grad stått bak grytene som søsteren, hun har vaert engasjert i andre sider ved driften av Barracuda. Nå har hun fullt fokus på siste sesong, at den skal bli så bra som mulig. Så får det vise seg hva som dukker opp lenger framme i veien.

Men en ting er søstrene sikre på, til vinteren skal de på cruise til Karibien. For åttende gang!

Trist

De faste gjestene er selvsagt vel kjent med at spisestede­t på bryggekant­en snart går over i historien. De har gitt solid tilbakemel­ding på at stedet og søstrene vil bli savnet.

– De får vente og se om vi ikke finner på et eller annet sprell for å markere at nå er det slutt!

Lykke til!

Andreas Kristianse­n eier bygningen Barracuda har drevet i. Han skulle visstnok gjerne sett at Salvesen-søstrene hadde fortsatt restaurant­en, men da på kortere kontrakt.

– Det var de som sa opp, ikke jeg som sa opp dem. Nå håper jeg bare at den siste sommeren blir fin for Barracuda, sier Kristoffer­sen.

Han vil lage leilighet i andre etasje i bygningen – og kanskje bo der selv! Kristianse­n driver restaurant­selskapet Fawlty Towers sammen med Kim Bille og Alex som står bak Victoria Gjestgiver­i og Soi 5 i Porsgrunn. Snart åpner også restaurant­en Blaa i Porsgrunn. Andreas Kristianse­n er i tillegg daglig leder av konsert- og restaurant­virksomhet­en på Wrightegaa­rden. ▶ Morten Lie-Hagen

 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? GIR SEG: Hege og Liv Salvesen har sammen drevet Barracuda restaurant i Langesund. De synes det er litt vemodig, men likevel greit å avslutte etter ti år.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN GIR SEG: Hege og Liv Salvesen har sammen drevet Barracuda restaurant i Langesund. De synes det er litt vemodig, men likevel greit å avslutte etter ti år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway