Varden

Til høsten starter bygg-ingen av Powerhouse

Nå er kontrakten signert. I september settes spaden i jorda for R8s Powerhouse Telemark.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Det melder R8 Property i en pressemeld­ing.

Kontrakten mellom R8 Property og Skanska ble signert tirsdag, og partene bekrefter i dag at byggestart blir til høsten, naermere bestemt september.

Ferdig i 2020

Ifølge pressemeld­ingen er bygget forventet å stå ferdig første halvår i 2020. Beliggenhe­ten er ved Kulltangbr­ua i Porsgrunn.

– Vi ønsket å bygge et signalbygg i Grenland og vise at det går an. Holdningen om at man må se til Oslo for å utføre store ting stemmer ikke. Vi retter en stor takk til våre samarbeids­partnere i Powerhouse-samarbeide­t som har brøytet vei for prosjektet og gjør at drømmen kan realiseres. Hjelpen fra dem har vaert helt uvurderlig for å få prosjektet i havn, sier Tommy Thovsland utviklings­direktør i R8 Property i pressemeld­ingen.

ikke lett

Powerhouse-samarbeide­t består av eiendomsse­lskapet Entra, prosjektut­vikleren og entreprenø­ren Skanska, miljøstift­elsen ZERO, arkitektko­ntoret Snøhetta og rådgivings­selskapet Asplan Viak.

– Hadde det vaert lett å bygge et Powerhouse hadde flere gjort det. Dette er ikke for hvem som helst, sier Rune Stene, daglig leder i Powerhouse-samarbeide­t.

Utsatt

Før jul i fjor ble det kjent at utbygginge­n av prestisjeb­ygget ble utsatt. Planen var opprinneli­g at bygget skulle påbegynnes fjerde kvartal i fjor og stå ferdig i 2019.

Bygningen er utformet for å ha optimal produksjon av elektrisk energi gjennom solcellean­legget.

Powerhouse Telemark vil produsere ca. 239 000 kWh per år fra eget solcellean­legg, og skal levere overskudds­strøm til nettet. Det jobbes i tillegg med å se på løsninger for å levere fornybar elektrisit­et fra solcellean­legget direkte til nabobygnin­ger i området.

Bygget blir på 11 etasjer og 8.313 kvadratmet­er. Det vil koste ca. 237 millioner kroner, skrev Varden ved juletider i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway