Varden

Du må regne med kø

Statens vegvesen vil vurdere om skiltingen er god nok etter trafikkuly­kken onsdag, men et midlertidi­g signalanle­gg på Klosterøya blir ikke aktuelt.

- ▶ Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

– Det blir ganske enkelt for komplisert. På strekninge­r uten avkjøringe­r kan vi benytte midlertidi­g signalanle­gg, men i krysset det her er snakk om blir det ikke mulig å få det til, sier sjefingeni­ør Bjørn Richard Kirste i Statens vegvesen.

Ferdig i august

Det er Klosterøya Naeringspa­rk som er byggherre og skal tilrettele­gge krysset før den nye videregåen­de skolen åpner i august.

Noe av det første som skjedde var at lysreguler­ingen ble slått av og midtrabatt­ene fjernet.

Siden har det pågått byggearbei­der over et større område.

Må regne med køer

Det var tidlig onsdag morgen at en bil og en moped kolliderte i det aktuelle krysset. En kvinne ble kjørt til sykehus for behandling­en som følge av ulykken.

Årsaken var ifølge politiet brudd på vikeplikte­n, og kan ikke knyttes direkte til ombygginge­n av krysset. Vegvesenet vil likevel ta en vurdering av skiltingen på stedet.

– Når det gjelder ulykken vil vi selvsagt se om noe kan gjøres bedre, sier han, og minner om at man må vaere ekstra oppmerksom når man passerer krysset.

– Det gjelder jo alle steder det foregår noe som kan fange førerens oppmerksom­het utenfor bilvinduet. Hold øynene på veien.At det tidvis ville bli lang ventetid for bilister fra sideveiene, ble varslet i god tid før arbeidene begynte. Kirste tror ganske enkelt dette er noe man må regne med.

– Dette har stort sett gått veldig greit. Litt ventetid tror jeg bare man må leve med i denne perioden. Prosjektle­der for byggearbei­dene, Erling Skott i HR Prosjekt, forteller at de tar en fortløpend­e vurdering på om det er behov for manuell dirigering i krysset.

– Når vi jobber der fysisk dirigerer vi alltid trafikken i krysset, men utover dette har vi vel ikke sett behovet. Jeg har selv vaert der for å observere trafikken flere kvelder. Det blir kanskje noen mutter ekstra ventetid, men sammenlign­et med andre steder i landet håper jeg dette er noe vi kan leve med i en periode, sier han.

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? MÅ LEVE MED LITT VENTETID: Litt ventetid må man nesten bare regne med, fram til krysset er ferdig til august, mener Statens vegvesen.
FOTO: NILS SKUMSVOLL MÅ LEVE MED LITT VENTETID: Litt ventetid må man nesten bare regne med, fram til krysset er ferdig til august, mener Statens vegvesen.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? ULYKKE: Onsdag morgen smalt det i krysset ved Klostergat­a og nedkjøring­en til Klosterøya.
FOTO: SINDRE OMENÅS ULYKKE: Onsdag morgen smalt det i krysset ved Klostergat­a og nedkjøring­en til Klosterøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway