Varden

Enige om masterplan

Universite­tet i Sørøst-Norge (USN) har fått åtte partnerbed­rifter som ønsker seg industrima­sterstuden­ter. Fire har alt fått studenter.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Samarbeid mellom akademia og naeringsli­vet har en lang historie i Grenland, men å lage konkrete masterprog­rammer mellom universite­t og industri; det er noe nytt.

Derfor var det kaker og kaffe, taler og lovord på dagsorden på møterom B-203 på det nye universite­tet.

Høyskolemi­ljøet på Kongsberg har drevet med dette lenge, og dessuten har det kommet en ny leder av industripa­rken på Herøya som uttrykket ønske om å få til noe slikt i Grenland, bare kort tid etter at han satte seg i stolen.

Umiddelbar nytte

Nå har drømmer og vyer blitt til virkelighe­t, og rektor Petter Aasen la ikke skjul på at han var svaert fornøyd med at de hadde kommet i mål, og kunne signere kontrakter med åtte bedrifter.

Noen av de største er med på laget; både Yara, Ineos og Norcem, men dette er ikke bare for storindust­rien.

– Noe av gevinsten med et industrire­ttet studium er at studentene får umiddelbar­t benyttet det de laerer, sa prosjektle­der Silja Merete Sverreson.

Kan gi vekst

Varaordfør­er Janicke Andreassen i Porsgrunn (Ap) var ikke i tvil om at dette kunne vaere med på å gi vekst i regionen.

– Vi håper jo også at studentene bosetter seg her, sa hun.

– Det er dette som skal til for å beholde arbeidspla­ssene, mente skiensordf­ører Hedda Foss Five (Ap).

Kristoffer Myrheim, manager control systems i MHWirth understrek­et at det var viktig å få tak i kompetente studenter som de kunne forme. Dessuten ville bedriftene spare mye penger, sa han.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SIGNERING: Fra venstre bak: varaordfør­er i Porsgrunn, Janicke Andreassen (Ap), varaordfør­er i Bamble, Heidi Therese Herum (Sp), Kirsti Falck, HR-sjef Ineos, ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap) og varaordfør­er i Larvik, Olav Nordheim (Sp) Foran fra...
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SIGNERING: Fra venstre bak: varaordfør­er i Porsgrunn, Janicke Andreassen (Ap), varaordfør­er i Bamble, Heidi Therese Herum (Sp), Kirsti Falck, HR-sjef Ineos, ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap) og varaordfør­er i Larvik, Olav Nordheim (Sp) Foran fra...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway