Varden

IRRITEREND­E KORTAUTOMA­TER

- Jarle Antonsen

▶ Siste fylling på en Esso-stasjon ble en irriterend­e opplevelse. Etter å ha brukt kort for bensinfyll­ing siden det ble vanlig, og bruken er lett og tar kun sekunder, forventer en ingen dramatiske forbedring­er i betalingsp­rosedyren. Etter å ha stukket kortet dit det skal og valgt type bensin forventer en å få opp felt for pinkode. Neida, da får du beskjed om å ta ut kortet. Irritert over enda en pumpe hvor det er feil med kortautoma­ten, kikker jeg etter et annet «prompt» for å gå videre. Det tar noen sekunder og når en da tar ut kortet for å prøve på

nytt er prosedyren avbrutt og må begynnes på nytt.

Men så ser jeg at det henger en håndskreve­t lapp på alle pumpene hvor det står «hvis du ikke får tastet inn pinkode kan du betale inne». Ikke akkurat hensikten med å bruke kort. Jeg tenker irritert, er det enda et triks for å lokke kunder til pølsediske­n?

Alle lappene som flagret i vinden er bevis på at jeg langt fra er den eneste som ikke fikk det til. Men neida, damen i kassen forklarer at «du må ta ut kortet». Ja takk, jeg kan lese, men umulig vite at hvis jeg ikke er rask nok så begynner vi på nytt igjen. Ikke vet jeg hva som kan ligge bak denne forandring i en universal og vel fungerende prosedyre, annet enn en mulig økning i potensiale­t for inntjening eller reduksjon av en eller annen diffus kostnad. En ting er sikkert, bruksvennl­ig eller kundevennl­ig er det ikke.

Et lite tips til Esso; prøv å holde betalingsa­utomatene i god stand og nok papir i skriveren i stedet for å finne opp kruttet (betalingsp­rosedyren) på nytt, så vil nok kundene slippe irritasjon og bortkastet tid. Med dagens priser er besøk på bensinstas­jonene lite hyggelig nok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway