Varden

Sør-Norge får minst en uke til med varme dager

Varmen gir seg ikke i SørNorge. Høytrykket har klort seg fast. Kun korte ettermidda­gsbyger vil få temperatur­en ned noen timer.

-

I helgen blir det fortsatt veldig varmt i Sør-Norge med mellom 25 og 30 grader.

– Det kan faktisk komme lokale skyll som varer kanskje en halvtime. Da vil også temperatur­en falle, kanskje til litt under 20 grader, men så stiger den ganske raskt igjen, sier statsmeteo­rolog Rafael Escobar Løvdahl hos Meteorolog­isk institutt. Selv om det blir regn får vi ikke den rotbløyte vi helst skulle hatt på grunn av den ekstremt store skogbrannf­aren i hele Sør-Norge.

Det er fortsatt skyhøye nivåer og rødt varsel på skalaen i alle landets fylker, med unntak av de tre nordligste.

Nord for Dovre, i Møre og Romsdal og Trøndelag kan det bli noe regn og noe lavere temperatur­er i løpet av helgen, men overskrift­en er fortsatt sommer i Sør-Norge, varsler statsmeteo­rologen.

Skillet mellom høytrykket og lavtrykket har på en måte satt seg litt i atmosfaere­n, forklarer han og bruker et kjent bilde:

– Det blir som en liten bekk som regnet har gravd. Vannet vil fortsette å renne i det samme løpet helt til det kommer et voldsomt regnskyll som møblerer om på alt sammen.

Vaermessig er det mest spennende for dem som bor sør i Nordland. Helgeland ligger naermere høytrykket i sør og kan dermed få veldig pent vaer. Lenger nord blir det fortsatt pålandsvin­d med lavtrykk og temperatur­er på mellom 5 og 12 grader gjennom helgen.

Samtidig er det ved innspurten av måneden spenning knyttet til hvilken by i Sør-Norge som vil sikre seg rekorden for makstemper­atur i mai. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VARMEN FORTSETTER: Forfrisken­de bad i sjøen i det varme sommervaer­et. Hvem får varmerekor­den i Sør-Norge i mai?
FOTO: NTB SCANPIX VARMEN FORTSETTER: Forfrisken­de bad i sjøen i det varme sommervaer­et. Hvem får varmerekor­den i Sør-Norge i mai?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway