Varden

Oddbjørn Baugerød til minne

-

Det var med stor tristhet vi mottok meldingen om at vår kjaere venn og gode kamerat Oddbjørn Baugerød var gått bort. Vi visste han sleit med helsa og var hardt prøvet med sykdom opp gjennom sitt livsløp. Men vi merket liksom ikke det når det gjaldt Oddbjørn.

Han forsøkte å oppretthol­de sitt humør og vaere den han alltid var. En person som hadde mye å fortelle og som likte å fortelle. Han forsøkte i det lengste å vaere den samme som tidligere med et lurt smil og en god latter. Men det holdt ikke helt inn. Han ble etter hvert preget av sykdom og nedbryting og de siste ukene ble han bare sengeligge­nde.

Oddjørn var født og oppvokst på gården Baugerød i Gjerpen. Han kunne berette om harde tider i sin oppvekst og at han allerede som liten gutt fikk oppgaver i heimen. Han var født i 1936 og fikk merke de vansker som krigen medførte. Etter endt folkeskole gikk han i realskole og aftenskole.

Oddbjørn hadde flere ansettelse­r i lokale bedrifter og virksomhet­er. Men etter hvert ble det oppgaver for et par landsomfat­tende engros-firma før han endte opp som salgsleder

ODDBJØRN BAUGERØD.

innen Norske Meierier. En stilling han hadde fram til pensjonsal­der.

Det var så mange som kjente Oddbjørn og som hadde en eller annen god forbindels­e og kontakt med ham. Han var den trivelige, godt voksne, gutten som det var så lett å vaere venn med og å vaere glad i. Samtidig ga han klare meldinger når noe buttet i mot. Oddbjørn hadde klar tale, aerlig og rettskaffe­n. Han hadde evnen til å slå av en prat med alle og en hver. Men Oddbjørn hadde også evnen til å vaere stille, lyttende og deltagende. Han ga alltid inntrykk av å vaere, og han var det - en tvers gjennom hederskar.

Vi er mange som laerte Oddbjørn å kjenne som friluftsma­nn. Han var også med i den noe uhøytideli­g turgruppa, Turgjengen TYRI. Gruppas hensikt er samlinger i trivelig lag. Vi vil alltid minnes turer med Oddbjørn i skog og mark, eller i gapahuken og ved tyribålet. Han var den lune og trygge, rolig og avbalanser­te vennen vi kunne stole på.

Våre tanker går til Oddbjørns naermeste familie. Vi vil dere skal vite at vi er mange, veldig mange som vil savne Oddbjørn og hans vaeremåte blant oss alle. Vi føler med dere i sorgen og lyser fred over Oddbjørn Baugerød sitt minne.

Hans John

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway