Varden

SLIK MALER DU HUSET PÅ HALVE TIDEN

Kundene skjønner ikke hvorfor de ikke har gjort det på denne måten før.

-

Vibeke Eriksen hos Carlsen Fritzøe tar imot alle kunder med et stort og hjertelig smil. - Jeg har jobbet her i 14 år, og slutter ikke frivillig. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Å komme inn på Carlsen Fritzøe i Havna i Bamble kommune føles som å komme inn i stua til en storfamili­e, en blid en. Replikkene og latteren sitter løst, og det virker som alle kjenner alle. Men det hender faktisk at også Vibeke blir lei seg på jobb: - Det er når jeg hører kunder si at de ikke har tenkt å vaske huset før de maler. Da gjør det nesten litt vondt i hjertet. Jeg vil jo så gjerne hjelpe dem, ler Vibeke.

TAR DET PERSONLIG

Så levende engasjert er det faktisk mulig å vaere i fremmede menneskers forhold til utendørs maling. Vibeke tar det personlig. Og hun elsker den gode byggeprate­n både før og underveis i kundenes mange ulike oppussings­prosjekter.

Nå for tiden er det høyaktuelt med utendørsma­ling av hus. Trendfarge­ne i 2018 er mørkegrå, og baerer navn som «Labrador», «Aske» og «Dempet Sort». Mange er opptatt av at malingen skal vaere av høy kvalitet.

En skikkelig kvalitetsm­aling er selvrensen­de, beskytter mot sopp, falmer mindre - og beskytter huset i mange flere år enn rimeligere typer. Men når vi skal kjøpe malerkost, så velger mange rimeligste alternativ.

KJØP EN GOD KOST

For Vibeke som har erfaring, kompetanse og som stadig er på kurs for å holde seg oppdatert, er det et mysterium. - Jeg hadde en kunde som hadde kjøpt flere 10-litre med skikkelig bra maling, men som gikk til kassa med en billig kost. Jeg kjenner han litt, så jeg spurte «Skal du virkelig ha den billige kosten der?» En time senere kom han tilbake. Han så på meg og sa «Ikke se på meg, ikke snakk til meg.» Så gikk han bort og kjøpte med seg et par av de beste kostene. Vibeke ler hjertelig. Gode koster er viktig. Og bruker du tusenvis på maling, er det dumt å spare noen få hundrelapp­er på kosten.

RULL OG KOST

Men det aller nyeste nå er å male med både rull og kost utendørs. - Da tar det halvparten av tida å male huset. Jeg tuller ikke, bedyrer Vibeke Eriksen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway