Varden

Mener folk gir blanke i kjøreforbu­d

Etter en måned med «nattesteng­t» sentrum, er meningene delte om effekten det har gitt.

- ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Det kunne fungert mye bedre.

Det svarer drosjeeier i Skien taxi, Lars Terje Tveitan på spørsmål om hvordan kjøreforbu­det gjennom Skien sentrum på nattetid har fungert.

– Det er et godt tiltak, men så lenge politiet ikke stopper folk som kjører ulovlig, fungerer det ikke så godt som det burde, sier Tveitan.

Prøveordni­ng

Fra 4. mai har det vaert forbudt å kjøre gjennom deler av Skien sentrum på nattetid i helgene.

Forbudet gjelder for deler av Kongens gate og opp til Hesselberg­s gate, samt Skistredet, og det er ulovlig å kjøre her mellom 23.00-04.00.

Politiet ønsker at skiltene blir satt opp permanent, men de vil først teste ut ordningen i to måneder til, før det hele vil bli evaluert.

Politibetj­ent og trafikkans­varlig i Grenland, Nils Anders Brun har tidligere sagt til Varden at det er flere årsaker til at veiene bør bli stengt på natten.

– Vi har et spesielt problem med pirattaxie­r i Torggata. Der er det mye unødvendig kjøring opp og ned i dette tidsrommet, sier Brun.

Han legger også til at råning er et problem for trafikkbil­det.

– Så går det også mange folk i gata i byen på natta, mange av dem er ikke edru. Vi ønsker å begrense trafikken for å forebygge eventuelle ulykker, sier han videre.

Positiv til ordningen

Tveitan har 25 års erfaring som taxisjåfør, og han er i utgangspun­ktet veldig positiv til ordningen, selv om det etter hans mening ikke har fungert optimalt.

– Folk driter i forbudet, men jeg er fortsatt glad for tiltaket. Det vil nok ta litt lengre tid enn en måned før folk faktisk oppfatter at det er ulovlig, sier han.

Han håper politiet er mer til stede i forhold til å informere bilistene som fortsatt saumfarer gjennom sentrum for å sjekke nattelivet.

– Rånerne og pirattaxie­ne er her fortsatt. Det er mulig vi har merket en liten effekt, men jeg håper politiet kan ta enda mer tak i det, sier han.

Positiv rådmann

I sin innstillin­g er rådmannen i Skien positiv til resultaten­e av prøveordni­ngen så langt. Rådmannen har lagt vekt på politiets vurdering i sin evaluering, og mener at effektene av nattesteng­t sentrum har vaert gode. Rådmannen anbefaler at prøveordni­ngen får fortsette i to måneder til.

Saken skal opp til politisk behandling i Hovedutval­g for teknisk sektor tirsdag 5. juni.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: JONAS FOSSING ?? NATTENS ØYNE: Taxisjåfør i Skien Taxi, Lars Terje Tveitan sier at taxinaerin­gen er positive til stengte veger i Skien sentrum på nattestid, men at det må gjøres mer enn å bare sette opp skilt.
BEGGE FOTO: JONAS FOSSING NATTENS ØYNE: Taxisjåfør i Skien Taxi, Lars Terje Tveitan sier at taxinaerin­gen er positive til stengte veger i Skien sentrum på nattestid, men at det må gjøres mer enn å bare sette opp skilt.
 ??  ?? STENGT: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum.
STENGT: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway