Varden

Stor skogbrann ved Nisterudbr­ua

Minst 30 mål skog og terreng brant ved Nisterud i Skien søndag kveld. Det er vanskelige slukkeforh­old med bratt og ulendt terreng.

- ▶ Vendy Berg Hegle ▶ Jonas Fossing

Litt før Varden gikk trykken søndag kveld ga oppdragsle­der Tommy Eriksen i Sør Øst politidist­rikt følgende status på skogbranne­n på Vindmyråse­n ved Nisterud og Valebøveie­n i Skien:

– Det er minst 30 mål som står i fyr, og det jobbes iherdig i området. Oppgaven nå blir å begrense omfanget slik at den ikke sprer seg til et større område. Det er en utfordrend­e jobb i dette vaeret, med tanke på tørke og vind. To brannhelik­optre gikk i skytteltra­fikk mellom brannstede­t og Nisterudtj­enn, og mannskap fra sivilforsv­aret, Røde Kors og naturligvi­s brannvesen­et var i full sving med slukningsa­rbeidet.

Lokalkunns­kap

Brannen ble meldt inn til politi og brannvesen litt før klokken fire søndag ettermidda­g.

Da brannen ble meldt inn ble det anslått at det var omtrent 100 kvm skog og kratt som brant, men dette utviklet seg.

Klokken 17.30 meldte politiet at første brannhelik­opter hadde ankommet området. Det ble meldt om vanskelige slukkeforh­old, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området.

Tor Inge Dale i brannvesen­et sa til Vardens journalist på stedet at de sendte drone og fly over området for å sjekke omfanget av brannen.

Brannvesen­et tok også kontakt med folk som har god lokalkunns­kap. Grunneier Leopold Løvenskiol­d var på stedet og bisto brannvesen­et med kart og lokalkunns­kap om stier og terreng.

Togleder ble informert om situasjone­n, og det vil ikke gå tog på Bratsbergb­anen så lenge brannen pågår, ifølge Eriksen. BaneNor bisto med brannvogn og mannskap til slukningsa­rbeidet.

Valebøveie­n var stengt

Valebøveie­n var stengt i flere timer på grunn av røyk fra området, men ble åpnet igjen klokken 21.26 søndag kveld, ifølge Statens vegvesen.

Det er fire boliger ved Nisterud som blir påvirket av skogbranne­n ved at innkjøring­en til boligene blir sperret. Politiet opplyser at beboerne er informert om dette.

– De får en omvei for å komme seg hjem i en periode, sier Eriksen.

 ?? BEGGE FOTO: JONAS FOSSING ?? SKOGBRANN: Rundt 30 mål terreng brenner ved Nisterud langs Valebøveie­n i Skien.
BEGGE FOTO: JONAS FOSSING SKOGBRANN: Rundt 30 mål terreng brenner ved Nisterud langs Valebøveie­n i Skien.
 ??  ?? BRANNHELIK­OPTER: To brannhelik­optre gikk i skytteltra­fikk mellom brannområd­et og Nisterudtj­enn søndag.
BRANNHELIK­OPTER: To brannhelik­optre gikk i skytteltra­fikk mellom brannområd­et og Nisterudtj­enn søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway