Varden

Kokkeopprø­r for kokkelinje

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Restaurant- og matfag skal – etter planen – flyttes fra Croftholme­n til Hjalmar Johansen videregåen­de skole i 2020. Det ble vedtatt i 2013. Det betyr ikke at det er riktig – eller at toget er gått, som Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap) uttalte her i avisen da Bård Hoksrud (Frp) og partifelle og lokalpolit­iker VibekeEmil­ie Abrahamsen slo til lyd for å ikke samle alt i Skien.

▶ Allerede den 5. juni, når fylkesting­et samles i nettopp Langesund, er «justering av programstr­ukturen i vidaregåan­de opplaering i Nedre Telemark» på sakskartet. Selv om alt i Bamble skal samles på Grasmyr, er det ikke noe i veien for å også legge restaurant- og matfag dit – hvis politikern­e vil.

▶ Utspillet fra Hoksrud og Abrahamsen har fått det til å putre godt i grytene hos kokkene i Grenland, som har problemer med både rekrutteri­ngen og en forståelse av hvorfor en linje med naermest null fravaer, god gjennomfør­ing og som utdanner elever som «kan litt om å lage mat» når de går ut i laere.

▶ Søkningen i år viser at det er 32 søkere til Hjalmar Johansen og 26 til Bamble. Dette er alene et tegn på at linjen i Bamble er god, og et svaert dårlig argument for å sentralise­re i Skien. Reiseveien blir åpenbart betydelig for dem som bor i Bamble og Kragerø.

▶ I mars la regjeringe­n fram en ny satsing på yrkesfag, der baerebjelk­en er at yrkesfagen­e skal vaere tilpasset naeringsli­vets behov. Signalene fra bransjen synes å vaere svaert tydelige i denne saken. Disse bør Telemark fylkeskomm­une lytte til.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway