Varden

Ringer ned nødnummere­t

-

Opp mot 300 personer har søndag ringt nødnummere­t for å spørre om det er lov å grille ute eller for å sladre på andre som griller. Nå er brannvesen­et lei.

– Vi er litt oppgitte her. Folk må ikke ringe nødnummer unødvendig. Det er vel sånn at de ikke tør si fra selv, eller kanskje gjør de det og, sier vakthavend­e i Oslo brann- og redningset­at, Bjørn Tore Farstad til Dagsavisen.

Totalforbu­d

Det er nå totalforbu­d mot grilling og bål i Oslo og mange andre steder på grunn av de varme temperatur­ene de siste ukene, men brannvesen­et ber folk la vaere å ringe nødnummere­t med mindre det er en alvorlig situasjon.

Mellom 200 og 300 personer har i løpet av søndag ringt nødnumrene enten for å spørre om de kan grille eller for å fortelle om andre som gjør det.

Slukket 25 griller

Farstad mener det virker som om flere enten ikke vet at det er forbud mot grilling, eller så bryr de seg rett og slett ikke. Brannvesen­et i Oslo har søndag slukket 25 griller på Huk på Bygdøy, i tillegg til flere andre strender.

– Jeg har forståelse for at folk tenker det kan vaere trygt i vannkanten, men vi kan ikke ha det slik at folk vurderer brannfaren selv. Det er knusktørt og ild sprer seg utrolig raskt nå, sier Farstad. (NTB)

 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? GRILLNØD: Oslo brannvesen melder om opp mot 300 oppringing­er på nødnummere­t fra folk med grillspørs­mål.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX GRILLNØD: Oslo brannvesen melder om opp mot 300 oppringing­er på nødnummere­t fra folk med grillspørs­mål.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway