Varden

Lagerbäcks spissprobl­em

Lars Lagerbäck har fått et problem Norges landslagss­jefer i fotball sjelden har vaert stilt overfor: Å måtte velge mellom mange målfarlige spisser.

-

▶ Bjørn Maars Johnsen (69 minutter), Joshua King (21 som innbytter) og Alexander Sørloth (21 som innbytter) scoret hvert sitt mål i lørdagens 3-2-seier over Island, og mange mener at Tarik Elyounouss­i (69) feilaktig ble vinket av for offside før også han puttet ballen i mål.

– Vi hadde egentlig fire spisser som scoret i dag, så det er ingen tvil om at det er stor konkurrans­e. Det er akkurat sånn det skal vaere. Gode lag skal ha konkurrans­e om plassene, og det har vi over hele linja, sa kaptein Stefan Johansen til NTB.

– Det er sinnssykt deilig for oss bak der å se at de er effektive og smeller inn noen mål.

Ikø

Ut over de fire nevnte satt en fortsatt døgnvill Ola Kamara på benken. Han scoret tre mål i den forrige landskampe­n han spilte, for drøyt to måneder siden.

– Det er sånn det skal vaere. Lars har et lite luksusprob­lem, og det er lenge siden det har vaert sånn på landslaget. Jeg synes det er positivt, sier Tarik Elyounouss­i til NTB.

Troll i ord

Han startet på topp sammen med Bjørn Maars Johnsen. De jobbet knallhardt og mørnet Islands forsvar. Johnsen scoret også sitt første landslagsm­ål da han ga Norge ledelsen.

Sørloth og King sto klare på sidelinjen og ventet på stopp i spillet for å bli byttet inn da Island tok ledelsen 2-1 i det 70. minutt.

– Da tenkte jeg at «faen, nå skal vi inn for å avgjøre», sa Sørloth til NTB.

– Det klarte vi heldigvis. Han gleder seg over den tøffe konkurrans­en om spissplass­ene.

– Det er en ting å si om det, og det er at det er veldig gledelig. Det er mange som scorer mål, og Lars har virkelig et luksusprob­lem. Det er bra med konkurrans­e. Vi pusher hverandre, og da Bjørn scoret så fikk Josh og jeg ekstra lyst til å komme inn og score vi også.

Sunn situasjon

Målene har ikke sittet løst for norske landslagss­pisser, men nå virker det som det er i ferd med å løsne også der.

– Jeg synes det fungerte veldig bra mellom meg og Bjørn i dag. Så kom Josh og Sørloth inn og scoret hvert sitt mål. Det blir knallhard konkurrans­e om plassene på topp framover, og det synes jeg er veldig sunt, sa Elyounouss­i.

Han har fortsatt ikke tellende landslagsm­ål under Lagerbäck, men med 9 mål totalt i karrieren er han toer bak King (11) i dagens landslagst­ropp.

NTB

 ?? BEGGE FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? SEIERSMÅLE­T: Alexander Sørloth gratuleres med sitt vinnermål mot Island av Iver Fossum (til v.) og Ole Selnaes.
BEGGE FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX SEIERSMÅLE­T: Alexander Sørloth gratuleres med sitt vinnermål mot Island av Iver Fossum (til v.) og Ole Selnaes.
 ?? MÅL: ?? Bjørn Maars Johansen (til v.) gratuleres med scoring av Tarik Elyounouss­i og Stefan Johansen.
MÅL: Bjørn Maars Johansen (til v.) gratuleres med scoring av Tarik Elyounouss­i og Stefan Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway