Varden

Det blir show på Kafé K

Lena Barth Aarstad slapp å bygge amfi på brygga hjemme i Bergsbygda. Sommershow­et blir på Kafé K, som vanlig.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ – Det er mange som har kjøpt billett uten å vite hvor de skulle møte opp. I forrige uke fikk jeg bekreftet at vi kan kjøre show her på Kafé K som planlagt, forteller Lena Barth Aarstad.

Hun sitter på brygga i Porsgrunn sammen med eier, Ragnar Sande.

Etter brannen på Osebro 3. mai var han usikker på om Kafé K noen gang ville åpne dørene igjen.

– Det har vaert uoversiktl­ig og mye i forhold til forsikring­er og liknende. Jeg har avbruddsfo­rsikring og etter å ha gått gjennom den har vi bestemt oss for å åpne dørene neste helg, sier Ragnar.

– Jeg har ikke avbruddsfo­rsikring og har allerede leid inn musikere og folk. Jeg måtte lage meg en plan B om showet ikke kunne kjøres her. Heldigvis slapp jeg å bygge amfi på brygga hjemme, smiler Lena.

Å ler’u a?

«Sommerlatt­er med Lena og de. Å ler’u a?» har premiere 10. august og det skal spilles seks show. Hun har med seg Ruben Kvålseth fra Notodden og sitt faste liveband bestående av Espen Gjelstad Gundersen, Geir Strømstad og Carl Erik Hansen.

– I årets show skal vi se tilbake på humorhisto­rien i Norge. Ler vi fortsatt en av tekst satt opp på Chat Noir i 1912? Hva har forandret seg og hva lo vi av før?

I tillegg vil det bli både gamle kjente, nye typer, høy gjenkjenne­lsesfaktor og god musikk i bakgården.

Humor i galskapen

– Det blir vel kastet inn en brannfakke­l da, sier Ragnar rolig.

– Jeg jobber med en brannmedle­y nå, svarer Lena kjapt.

– Vi må ha litt galgenhumo­r. Det får vaere lov, smiler de.

– Litt humor i galskapen. Ute i elva kjører båter fordi, sola steker og det er nesten for varmt på brygga. For Lena betyr Kafé K mye.

– Jeg er så takknemlig for å få spille her. Det finnes ikke noe bedre lokale for et slikt show. Her har vi vaert ni ganger nå og det er lett å gi folk sommerføle­lsen her i bakgården.

Det er ellevte året Lena kjører i gang sommershow. Ni av gangene har hun vaert på Kafé K.

– Det som er litt gøy med dette showet er at det for mange har blitt en tradisjon. De bestiller billetter nesten et år i forveien, de vil sitte på de samme plassene, sammen med den samme gjengen og spise den samme maten, avslutter Lena.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? SOMMERLATT­ER: Lena Barth Aarstad gleder seg over at sommershow­ene skal gå som planlagt på Kafé K.
BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN SOMMERLATT­ER: Lena Barth Aarstad gleder seg over at sommershow­ene skal gå som planlagt på Kafé K.
 ??  ?? ÅPNING: Ragnar Sande, eier av Kafé K og Lena Barth Aarstad. Neste uke åpner Kafé K med Rune Tribune. Lenas show har premiere 10. august.
ÅPNING: Ragnar Sande, eier av Kafé K og Lena Barth Aarstad. Neste uke åpner Kafé K med Rune Tribune. Lenas show har premiere 10. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway