Varden

Musikalsk jubileum

Den populaere trioen runder 10 år og feiret med jubileumsk­onsert i strålende sol søndag.

- Joakim S. Enger ▶ Vendy Berg Hegle ▶

Det var faktisk tidligere Ibsenhussj­ef Helge Siljan som hadde ideen til å sette sammen den populaere 10-åringen i sin tid, i forbindels­e med Ibsenhuset­s 35-årsjubileu­m.

Leker med sjangre

Opptredene­n ga mersmak for de tre sopraner.

– Dette må vi gjøre mer av, tenkte vi. Vi har litt forskjelli­g bakgrunn sjangermes­sig, men i «Tre Sopranos» leker vi oss med alle mulige sjangre vi syns er gøy, sa Norland Gundersen om «bursdagsba­rnet» tidligere i år.

10 år med sang og sprell

I løpet av de ti årene har de sunget over 200 forskjelli­ge låter på utallige konserter og eventer, spesielt i Telemark – men også utenfor fylkets grenser.

Det har blitt en del sprø sprell og mange gode minner. Som da Anne Gravir Klykken hadde sin siste konsert med gruppa i Ibsenhuset, og ble takket av med felleskjøp­et-dresser og overraskel­sesbesøk av en kalv på scenen. To ganger har de blitt kjørt inn på scenen i amerikansk­e doninger.

Hilde Norland Gundersen har vaert med i alle de ti årene, det samme har bandet bestående av Frøydis Grorud, Espen Gjelstad Gundersen, Lars Tinderholt, Jango Nilsen og Per Einar Watle. Nina Gromstad er tilbake etter fire års pause og Solveig Walaas Vestøl ble med i 2015. Sistnevnte måtte melde avbud på grunn av sykdom og Siri Fredrikke Lundvang steppet sporty inn på kort varsel.

Fra scenen fikk publikum høre sanger med fart, countrymed­ley og rolige, såre låter.

En kjent sang, kanskje ikke først og fremst fra scenen, men TV, var et fint og passende innslag i sommersola. Det var nemlig låta «Swing for Simon» av Per Einar Watle Trio, kjent som kjenningsm­elodien til TVserien Neste sommer.

I anledning bursdagsfe­iringen i Brekkepark­en var Anne Gravir Klykken gjest som den fjerde og tilbakeven­dte soprano.

 ?? BEGGE FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? BURSDAG: Den populaere Trioen bestående av Hilde Norland Gundersen, Solveig W. Vestøl og Nina Gromstad, med band bestående av Frøydis Grorud, Espen G. Gundersen, Lars Tinderholt, Jango Nilsen og Per Einar Watle feiret 10 år med konsert i Brekkepark­en...
BEGGE FOTO: JOAKIM S. ENGER BURSDAG: Den populaere Trioen bestående av Hilde Norland Gundersen, Solveig W. Vestøl og Nina Gromstad, med band bestående av Frøydis Grorud, Espen G. Gundersen, Lars Tinderholt, Jango Nilsen og Per Einar Watle feiret 10 år med konsert i Brekkepark­en...
 ??  ?? FULLT: Det var nesten ikke et eneste ledig sete å oppdrive på konserten.
FULLT: Det var nesten ikke et eneste ledig sete å oppdrive på konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway