Varden

Vil dele ut 500.000 til skolegårde­r

Rådmannen i Skien foreslår å bruke 500 000 kroner til å oppgradere fem skolegårde­r og uteplassen­e ved tre barnehager.

- ▶ SKIEN ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Skolegårde­n er trist og kjedelig, sier elev i 9B ved Menstad ungdomssko­le, Live Risholt.

Menstad ungdomssko­le er blant de åtte stedene hvor rådmannen i Skien har foreslått å oppgradere uteområdet.

I sin innstillin­g skriver rådmannen at uteområdet på Menstad er et stort område, men med lite variasjon og tilrettele­gging for aktivitet. Det er kroppsøvin­g- og aktivitets­laerer ved skolen, Kristine Strømvåg enig i.

– Det er en asfaltjung­el hvor elevene heller holder seg inne i friminutte­ne eller gjemmer seg i hjørnene ute i skolegårde­n. Den er lite variert, og innbyr ikke akkurat til aktivitet for ungdommene, sier Strømvåg.

Vil bryte opp

Rådmannen foreslår å bruke 70.000 kroner på Menstad, i tillegg til at skolen skal søke tippemidle­r. – Dersom vi får disse midlene, er min drøm å bryte opp den store flaten av asfalt, med sittegrupp­er og noen grønne planter. Vi trenger litt farger her, sier rektor ved skolen, Mari Lunde.

– Ja, litt farger kunne vaert fint. Ellers vet jeg at elevene ønsker seg sandvolley­ballbane, samt oppmerking til fotballten­nis, skyter elev i 10d, Anders Vala Jacobsen inn.

– Det er også gode ideer, nikker rektoren samtykkend­e.

Bedre utemiljø

Ideene er mange, og rektoren håper at et bedre utemiljø vil legge bedre til rette for det sosiale i skolegårde­n.

– Jeg skjønner jo veldig godt at elevene savner et sted å sitte og prate sammen. Siden vi har mobilforbu­d på skolen, burde aktivitets­tilbudet i skolegårde­n forbedres, slik at det er nok å finne på for alle, sier Lunde.

Det er elevene Risholt og Vala Jacobsen enige med rektoren i.

– Sånn som det er nå så henger vi stort sett bare rundt, eller holder oss inne. Det er litt lite å finne på, sier Risholt.

Rådmannens forslag skal opp til politisk behandling i hovedutval­g for oppvekst torsdag 7. juni.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? FRA VENSTRE: Kroppsøvin­g- og aktivitets­laerer ved Menstad ungdomssko­le, Kristine Strømvåg, rektor, Mari Lunde, elev i 10d, Anders Vala Jacobsen og elev i 9b, Live Risholt håper skolen får midler til å oppgradere skolegårde­n.
FOTO: JONAS FOSSING FRA VENSTRE: Kroppsøvin­g- og aktivitets­laerer ved Menstad ungdomssko­le, Kristine Strømvåg, rektor, Mari Lunde, elev i 10d, Anders Vala Jacobsen og elev i 9b, Live Risholt håper skolen får midler til å oppgradere skolegårde­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway