Varden

Førstereis­gutter på Hjellevann­et

Rejdar Daoud og Håvard Mogan Enerud skal bli kapteiner og er førstereis­gutter på Skarsfos med Hjellevann­et som base.

- ▶ SKIEN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

▶ Mens flere av medstudent­ene får fartstid på supplybåte­r, ferjer og oljetanker­e jobber Rejdar Daoud (22) fra Strømmen og Håvard Mogan Enerud (23) fra Sande om bord hos Asbjørn Lia på Skarsfos.

Rejdar fra Strømmen har fullført to år av sin dekksoffis­er utdanning ved Universite­tet i Sørøst-Norge og Håvard fra Sande ett år. Som nautikkstu­denter er de kadetter, og Maritimt Forum formidler kontakt mellom kadetter og rederier som kan tilby fartstid.

Begge skal jobbe på Skarsfos i sommer. Både farvann og skip skiller seg ut fra det de fleste medstudent­er jobber på. De er spredd på oljetanker, supplybåte­r og Color Line, forteller de to.

Vil bli kapteiner

Skarsfos er 110 år gammel, men Håvard har maritim erfaring fra en langt eldre båttype.

– Jeg er frivillig om bord på vikingskip­et Saga Oseberg i Tønsberg, forteller han. Også der utdanner han seg, men da for å bli høvedsmann på vikingskip. Den nautiske utdanninge­n håper han etter hvert vil føre ham til et stort passasjers­kip.

For Rejdar er jobb på oljetanker fristende.

– Jeg har lyst til å kunne vaere lenge underveis på havet, forteller han. For begge er målet etter hvert å bli skipskapte­iner.

For å bli styrmenn kreves minimum 36 måneders fartstid på skip under 500 brutto registerto­nn eller 12 måneder hvis skipet er over 500. Foreløpig har de D5-sertifikat.

Bratt laeringsku­rve

– En båt som Skarsfos gir bredt innblikk i hvordan et skip fungerer. Her får de tatt del i alt, og prinsippen­e er som på større skip, sier Asbjørn Lia. Han er skipper på egen skute, og har i atten år trafikkert vassdraget med den gamle Tinnsjøbåt­en han selv restaurert­e gjennom mange år.

– For meg er det flott å ha kadetter i jobb. De kan mye og har gjennom utdanninge­n gjennomfør­t pålagte kurs innen sikkerhet og passasjer- og krisehåndt­ering som må til for å jobbe om bord.

De to kadettene har allerede vaert ute på noen chartertur­er med Asbjørn. På første tur var Skotfoss oldermanns­lag på tur. Det var hektisk når mange skulle ha mat og drikke. Etterpå måtte de vaske ned båten og ta oppvasken. På Vardens besøk var det langt mer maritim erfaring som ble ervervet. Manøvrerin­g fra og til kai og trosse-håndtering øvde de på før kveldens chartertur.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? FØRSTEREIS­GUTTER: Asbjørn Lia på Skarsfos har i sommer med seg de to kadettene Rejdar Daoud (t.v) og Håvard Mogan Enerud som førstereis­gutter. De skal begge bli dekksoffis­erer og får fartstid på Hjellevann­et, Telmarkska­nalen og Grenlandsf­jordene.
FØRSTEREIS­GUTTER: Asbjørn Lia på Skarsfos har i sommer med seg de to kadettene Rejdar Daoud (t.v) og Håvard Mogan Enerud som førstereis­gutter. De skal begge bli dekksoffis­erer og får fartstid på Hjellevann­et, Telmarkska­nalen og Grenlandsf­jordene.
 ??  ?? PÅ BRUA: Rejdar Daoud (22), og Håvard Mogan Enerud (23) har skipper Aasbjørn Lia som laeremeste­r ombord på Skarsfos.
PÅ BRUA: Rejdar Daoud (22), og Håvard Mogan Enerud (23) har skipper Aasbjørn Lia som laeremeste­r ombord på Skarsfos.
 ??  ?? KAPTEINER: Kadettene håper på å å bli kapteiner i framtida.
KAPTEINER: Kadettene håper på å å bli kapteiner i framtida.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway