Varden

Tjener på enighet

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Veien inn til jettegryte­ne i Nissedal er stengt på ubestemt tid. Bakgrunnen er at Nissedal kommune og grunneiern­e er uenige om hvem som skal betale for vedlikehol­det av veien, ifølge NRK. Uenigheten skal bestå i at grunneiern­e har sagt nei til en avtale som innebaerer at kommunen tar opp et lån som grunneiern­e kan disponere, men kommunen vil ha pengene tilbake «over tid», ettersom bompengein­ntektene kommer.

▶ Det er til å forstå at dette er blitt en problemsti­lling; jettegryte­ne er kanskje Nissedal – og et av fylkets – mest interessan­te attraksjon­er, og besøkes årlig av 3000 personer. Bred omtale av den spesielle badeplasse­n har ført til økt besøk, og med stadig flere besøkende øker trafikken. Dette fører igjen til at behovet for vedlikehol­d av veien blir større.

▶ Ordfører Halvor Homme (Ap) sier til NRK at jettegryte­ne er «en av de viktigste attraksjon­ene vi har i Nissedal» og at «det vil vaere et stort savn for dem som besøker kommunen når de ikke får reise til jettegryte­ne». På spørsmål fra NRK om ikke kommunen kan bevilge penger til å sette veien i stand, svarer Homme slik: – Vi har mange private veier i kommunen, og kan ikke gjøre forskjell. Betaler vi for denne veien, er det nok mange andre som vil kreve det samme.

▶ Vi oppfatter at det er konstrukti­v dialog mellom grunneiern­e og kommunen, og det er bra. Det er, må man vedgå, ikke alle private veier i Nissedal som fører til en slik attraksjon, og dermed kan også kommunen gjøre forskjell. Det bør vaere relativt opplagt at det først og fremst er Nissedal som tjener på å holde veien åpen for besøkende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway