Varden

Fakta om Frednes

- Trond Ingebretse­n, leder Utvalg for miljøog byutviklin­g i Porsgrunn (Arkivfoto: Per Arne Rennestrau­m)

Vardens redaktør kommer med interessan­te og kunnskapsr­ike betraktnin­ger om historikke­n til Øvre Frednes i sin lørdagskom­mentar. Redaktøren bommer imidlertid totalt når han skal forsøke å beskrive rådmannens forslag til lekeareal på Frednes. Redaktøren bruker ord som at « ... storslåtte hageanlegg skal nå ødelegges» og « ... vedvarende trangen til å ramponere et kulturminn­e ...»

Rådmannens har ikke foreslått å ramponere eller ødelegge noe som helst. Tvert imot foreslår rådmannen i sin sak at kommunens område naermest Villa Frednes blir en hensynsson­e for kulturmilj­ø, og han foreslår verning av de flotte traerne der barna skal leke. Barnehagen ønsker ikke lekeappara­ter, men stier og busker for å gjenskape den historiske følelsen på det som i dag er en plen. Det er tenkt at bare barnehageb­arna og de ansatte skal få oppholde seg i dette området i barnehagen­s åpningstid, men når barnehagen er stengt (helger og kvelder) vil det vaere åpent for alle.

Det er lov å vaere uenig i planen, men det er direkte misvisende å kalle en hensynsson­e kulturmilj­ø og et naturlig lekeareal for barna for «ødeleggels­e» og «trang til å ramponere». Utvalget for miljø og byutviklin­g har vaert på befaring i området, og jeg er enig med rådmannen i at det går an å kombinere barnas lek, og flotte kulturminn­er så lenge man tar hensyn til hverandre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway