Varden

Enige om samarbeid

Kragerøsha­vnefront kan godt bli bygget ut i mindre skala, med «kulturkvar­tal» istedenfor kulturhus og boplikten kan oppretthol­des. Storutbygg­er Ivar Tollefsen og «sørlandsre­fseren» Erling Okkenhaug skal samarbeide.

- Aslak.thorsen@varden.no

▶KRAGERØ

Allgrønns Erling Okkenhaug har fått stoppet blokkleili­gheter på Holmen i Risør, men mener variasjone­n må ivaretas enda bedre i Kragerø.

På et stappfullt folkemøte i Kragerø bibliotek mandag kveld var det meningen at lokalbefol­kningen skulle si «sin hjertens mening» om storutbygg­er Ivar Tollefsens planer for Kragerø havnefront og Stilnestan­gen sør. Snøhetta har tegnet utkast med store bygg, men er det slik det vil bli? Tollefsen benekter at han vil ødelegge småhus-byen i sjøkanten når lokalbefol­kningen er så imot det.

Ta fatt i lokalpolit­ikerne!

Men den samme lokalbefol­kningen må da ta fatt i sine egne politikere, for det er de som skal gjøre vedtakene.

– Når en utbygger skal betale en høy pris for tomtene, slik at det krever store bygg for å betale seg, kan ikke politikern­e komme etterpå å kreve mindre bygg uten å gi rom for at tomteprise­n da kan bli noe lavere, poengterer Tollefsen.

Erling Okkenhaug, som er daglig leder av «Allgrønn», var så begeistret over å få lokalbe- folkningen med så tidlig i planleggin­gen, at han rett ut sa han synesKrage­røerheldig­somhar fått sin «Onkel Skrue» som har råd til å ha langsiktig­e planer. Han hadde til og med hatt et lite for-møte med Tollefsen og avtalt et samarbeid. I møtet var det ingen motsetning­er å spore mellom de to på podiet.

Godtar boplikt også

– Det er ofte at politikern­e og administra­sjonen i en liten kommune mangler kompetanse i byplanlegg­ing og derfor overlater altfor mye til utbyggerne. De vil ofte bli fort ferdig og reise videre til neste prosjekt. Da kan viktige småbyverdi­er gå tapt, sier Okkenhaug.

– Hvis det er mindre bygg og variasjon Kragerø ønsker, er kanskje ikke Snøhetta riktig arkitekt. Jeg er ikke imot boplikt heller, fastslår Ivar Tollefsen. ▶Aslak Thorsen

 ?? BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN ?? FULL FORBRØDRIN­G!: Ivar Tollefsen vil ta hensyn til folkemenin­gen og «sørlandsre­fseren» Erling Okkenhaug mener Tollefsen er en bra mann for Kragerø.
BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN FULL FORBRØDRIN­G!: Ivar Tollefsen vil ta hensyn til folkemenin­gen og «sørlandsre­fseren» Erling Okkenhaug mener Tollefsen er en bra mann for Kragerø.
 ??  ?? «INDREFILET­EN»: Kragerø havnefront, hele sjøsiden fra Dampskipsk­aia med Kirkebukta og helt til Stilnestan­ger eies nå av Ivar Tollefsen.
«INDREFILET­EN»: Kragerø havnefront, hele sjøsiden fra Dampskipsk­aia med Kirkebukta og helt til Stilnestan­ger eies nå av Ivar Tollefsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway