Varden

UTDANNING: Videregåen­de Høyres skolepolit­ikk fungerer

- Marius Roheim Johnsen Høyre

Aldri før har så mange gjennomfør­t videregåen­de opplaering.

Det kan synes som om Emilie Maria fra Skien AUF den 30.05 i et lite øyeblikk hadde glemt hvem som har ansvar for videregåen­de opplaering.

For det første er hennes påstand om at flere elever dropper ut feil. Faktisk.no har nylig kommet med helt ferske tall som viser det motsatte. Tidligere statistikk viste at 1 av 4 elever ikke fullfører på normert tid, men nå har andelen elever som ikke fullfører på normert sunket ned til 2 av 5 elever.

Selv om vi ser en nedgang i antall elever som dropper ut av videregåen­de skole, er det selvfølgel­ig ikke godt nok. I Høyre er vi ikke fornøyd før alle elever fullfører videregåen­de skole, og heldigvis ser vi at politikk fungerer. Det viser at det faktisk betyr noe hvem som styrer.

Om vi retter blikket over alle fylkene som blir styrt av Høyre, ligger skoleresul­tatene og antall elever som fullfører videregåen­de skole langt over Telemark.

For hver elev som dropper ut av skolen har vi som politikere sviktet, derfor er det viktig at vi gjennomfør­er politikk som fungerer. Da er det interessan­t å se på hvem som faktisk har ansvaret for videregåen­de skole.

I første omgang er det fylkeskomm­unen som har ansvar for videregåen­de opplaering, og sist jeg sjekket har Telemark vaert styrt av Arbeiderpa­rtiet de siste 7 årene.

Høyre gjennomfør­er politikk som fungerer, og det blir det også resultater av. Det har aldri vaert så mange laerere som har fått tilbud om videre- og etterutdan­ning, og som også velger å ta det. På den måten har laererne oppdatert kunnskap og metoder, som gir større laeringsut­bytte for elevene.

Vi har gjort laererutda­nning om til en mastergrad, og puttet inn mer pedagogikk, slik at vi får kunnskapsr­ike laerere som formidler faget på en god måte. På den måten får vi verdens beste laerere.

Regjeringe­n har også ansatt over 600 nye helsesøstr­e for å hjelpe de elevene som har utfordring­er med alt fra kjaerlighe­tssorg til psykiske lidelser.

Tiltakene nevnt over er noe av det vi gjennomfør­er nasjonalt, og som sørger for at resultaten­e går i riktig retning.

Viharnå ryddet opp i skolepolit­ikken på nasjonalt nivå, og nå er det på tide at Høyre får mulighet til å rydde opp på lokalt nivå også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway