Varden

Hei reagerer på brenningav­drakt

Spillere på Stathelles A-lag tente på og brente opp en Hei-drakt. Det får motstander­en til å reagere kraftig.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Å brenne en motstander­s drakt eller et flagg er ikke innafor. Det er langt over streken, sier en av spillerne på Hei sitt A-lag.

Det var i en privat sammenheng at noen spillere tilhørende Stathelles A-lag tok en Heidrakt fra en tidligere Hei-spiller og tente på.

En tidligere Hei-spiller skal ha tatt en dusj og lagkamerat­ene skal da ha funnet drakta og brent den opp.

I en beklagelse la han dette ut på sosiale medier: «Hvis noen har sett en Hei drakt brenne så har jeg ikke noe med det å gjøre. Det var noen Stathelle spillere som brant drakta mens jeg dusja. Hei fotball er en nydelig gjeng og en klubb jeg er glad i. At Stathelle spillere må brenne drakta til Hei er vel bare et svar på hvor lite fyrverkeri de har å komme med i 4 div».

Liker det dårlig

Det er ikke kjent hvilke spillere som står bak draktbrenn­ingen, men Stathelles trener, Truls Wallestad, liker dårlig at noen av hans spillere skal ha gjort dette.

– Jeg er ikke kjent med saken, men på generelt grunnlag er ikke dette bra, sier treneren.

– Intensjone­n er nok ikke å sverte person eller klubb, men likevel er ikke dette bra. I idretten finnes det en del uskrevne regler. Man behandler hverandre med respekt, og det drakta symboliser­er, sier Wallestad som har intensjone­r om å la spillerne få forklare seg og stå for handlingen.

– Som sagt, så kjenner jeg ikke til denne saken, men vi vil ta en prat med spillerne. Spillerne mine er generelt kloke, men gjør noen ganger litt dumme ting. Så får man gjøre bot og vise at man angrer på å ha gjort noe dumt, legger han til.

Det reageres sterkt hos porsgrunns­klubben, som ikke har ambisjoner om å gjøre annet enn å la dette vaere ekstra motivasjon neste gang klubbene møtes.

– Hele laget ble satt ut av handlingen, sier en av spillerne som innrømmer at han er glad i å fyre opp motstander­e før kamper, men ikke ved å brenne en drakt.

– Aldri noe slikt

– Vi gjør nok en del ting på sosiale medier før kamper vi også, men aldri noe slikt, sier han.

– Jeg reagerer på dette fordi det er så mange som kan se dette. Drakta er symbolet til klubben, og det er leit når det er så mange som jobber hardt for klubbene. De fortjener ikke dette, og jeg synes at dette ikke bare er rettet inn mot Hei sitt Alag, men hele klubben, fortsetter han.

Det legges ikke skjul på at det alltid har vaert rivaliseri­ng mellom klubbene, men nå fikk nok vaere nok.

– Jeg liker rivaliseri­ng, det er bare sunt, men dette var for drøyt, sier en annen.

– Hvordan fant dere ut av dette?

– Spilleren, som har spilt for Hei før, forklarte at han ikke hadde noe med det å gjøre, og at han hadde dusjet da noen fant drakta og tente på. Han forklarte at han ikke sto inne for handlingen, sier en Hei-spiller.

 ??  ?? OVER STREKEN: Spillerne fra Hei til A-lag mener at Stathelle-spillerne som brente en Hei-drakt gikk langt over streken. – Å brenne en motstander­s drakt eller et flagg er ikke innafor. Det er langt over streken, sier en av spillerne på Hei sitt A-lag....
OVER STREKEN: Spillerne fra Hei til A-lag mener at Stathelle-spillerne som brente en Hei-drakt gikk langt over streken. – Å brenne en motstander­s drakt eller et flagg er ikke innafor. Det er langt over streken, sier en av spillerne på Hei sitt A-lag....
 ?? SKJERMDUMP ?? FORKLARTE: Slik forklarte spilleren seg.
SKJERMDUMP FORKLARTE: Slik forklarte spilleren seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway