Varden

Vil fullføre i god stil

Panama står mellom Norge og en perfekt inngang til høstens Nations Leaguekamp­er. Landslagsk­aptein Stefan Johansen vil se laget fullføre samlingen med stil.

-

– Vi har variert altfor mye i de siste årene og gått fra gode kamper til dårlige. Nå hadde vi to gode kamper i mars, og en ny på Island. Det var en skikkelig krigekamp mot et godt lag, så det var sinnssykt deilig å vinne, sier han til NTB.

– Nå vil vi gjenskape det på onsdag mot Panama, forhåpentl­igvis få enda en seier og ta med oss en fantastisk god følelse inn mot høstkampen­e. Det er da det virkelig gjelder.

Vinner Norge onsdag, vil landslaget for tredje gang på de siste 50 årene ha vunnet årets fire første landskampe­r. Både i 1995 og i 2004 stoppet det først etter seks strake. Om den rekka kopieres eller forbedres i år, vil landslaget også få en flott start på UEFAs nasjonslig­a.

Onsdag venter nok en motstander som forbereder seg til VM-sluttspill­et i Russland. Panama er som Island VM-klar for første gang noensinne.

Det greide laget ved å bli nummer tre (bak Mexico og Costa Rica) i kvalifiser­ingen for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (Concacaf). USA var blant lagene som ble skjøvet ut.

Ukjent motstander

– At Panama skal til VM er alt jeg vet om dem. Vi har konsentrer­t oss om Island og begynner å se på Panama nå, sa Joshua King etter å ha kronet sitt korte innhopp med scoring og assist da Norge vendte til 3-2-seier i Reykjavik.

Om det blir seier onsdag, vil Norge ha skalpen til tre VMklare nasjoner fra like mange kontinente­r i beltet før de viktige høstkampen­e. Australia ble slått i mars.

– Det er gøy å spille på Ullevaal, og jeg gleder meg veldig. Endelig har sola kommet til Norge etter jeg vet ikke hvor mange sommere jeg har vaert der og det bare har regnet. Jeg gleder meg til å spille foran familie og venner, sier King.

Tarik Elyounouss­i imponerte i Reykjavik inntil han overlot plassen til King 20 minutter før slutt.

– Det var veldig deilig å slå Island her, hvor de ikke hadde tapt på mange år. Det var sterkt å komme tilbake fra 1–2. Det er bare synd at kampene som teller ikke kommer fortere, synes han og mener Lars Lagerbäcks prosjekt er i ferd med å baere frukt.

Karakter

– Siden starten i Nord-Irland, da det var mye usikkerhet, er vi blitt bedre og bedre for hver kamp vi har spilt. Gutta forstår stadig bedre hva vi skal gjøre, og ideene til Lars sitter mye bedre nå, sier AIK-spissen.

–Detergodtå­seatvifårr­esultater. Det er knallhard jobbing i 90 minutter, kriging og løping, men det må til. Det er slik Norge kan komme seg videre, og det er deilig å se at det gir resultater.

Tarik fikk masse skryt fra Lagerbäck for sitt spill i Reykjavik. Landslagss­jefen sa blant annet at det han gjorde uten ball «lyste av spillintel­ligens».

Stefan Johansen mener at laget viste karakterst­yrke ved å komme tilbake og avgjøre lørdagens kamp.

– Ja, absolutt, og det viser også hvilke kvaliteter vi har i laget. Josh (King) og Alex (Sørloth) var sikkert skuffet over å bli benket, men de kom inn og jobbet steinhardt for laget.

 ??  ?? JUBEL: Stefan Johansen jubler sammen med målscorer Bjørn Maars Johnsen (til v.) og Tarik Elyounouss­i etter ett av Norges tre mål.
JUBEL: Stefan Johansen jubler sammen med målscorer Bjørn Maars Johnsen (til v.) og Tarik Elyounouss­i etter ett av Norges tre mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway