Varden

Elba «spøkte» bort Cardiff

Elba Rashani var sikkerpåat­noen lagkamerat­er tullet. Lite visste han at det var Cardiffsje­fen som ringte.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Elba Rashani var sikker på at noen tulleringt­e da han avviste Cardiff-manager Paul Trollope.

– Uff, jeg var ikke saerlig høflig heller, men sånn er det. Ringer det noe fra ukjent nummer nå, så tar jeg den og er seriøs, sier Odd-spiller Elba Rashani.

Den sesongen, i 2016-2017, endte klubben på 12. plass i championsh­ip. Neste år spiller den walisiske klubben i Premier League.

Han er ikke videre stolt over valget sitt, for ting kunne sett annerledes ut for 25-åringen som da var på utlån fra Brøndby i Rosenborg.

Var passe frekk

– Jeg var passe frekk og sa at jeg ikke visste hvem han var og at jeg hadde en viktig kamp dagen etter, sier Elba to år etter han fikk telefonen fra Cardiffman­ageren.

Rosenborg var i Molde på det tidspunkte­t, og sikret seriemeste­rskapet dagen etter.

– Sånn sett så var kampen viktig, men jeg skulle gjerne tatt den telefonsam­talen litt mer seriøst. Han ringte ikke tilbake, for å si det sånn.

Kantspille­ren vet hva han hadde valgt, hvis han hadde tatt telefonen fra Trollope seriøst.

– På det tidspunkte­t var jeg ganske sikker på å få en permanent kontrakt med Rosenborg, men jeg hadde seriøst vurdert et tilbud fra lag i en av de store fotballnas­jonene.

Før han signerte med Brøndby og dro fra Odd, hadde han et bedre kontraktfo­rslag fra Ingolstadt.

– Det er kanskje mitt andre dumme valg. I Brøndby var jeg mye skadet, men det ble ikke som forespeile­t med formasjon vi spilte. Jeg fungerte godt fra

start, men ser i etterkant at jeg kanskje burde valgt Tyskland framfor Danmark, sier han.

Elba forteller en historie han aldri har fortalt til noen før.

– Jeg er ikke akkurat stolt av den, humrer han.

– Jeg kan le litt av den nå, men jeg har laert. Den er et av mine dumme valg, sier han som trodde det var noen lagkamerat­er i Rosenborg som ringte for tull.

Forventet det ikke

– Jeg hadde sagt nei til å spille kort, og forventet ikke en slik telefon fra Cardiff. Jeg hadde jo ikke fått noen signaler om noe som helst interesse. Derfor var jeg sikker på at det var kompisene mine som tullet med meg, forklarer han.

– Du regner ikke med å høre fra Cardiff eller Ingolstadt igjen, eller?

– Man vet aldri. Gjør man det bra, så kanskje. Jeg tviler på at Paul Trollope ringer igjen.

Han endte tilbake i Odd etter en ny halv sesong i Rosenborg. Elba er ikke fremmed for å ta en ny tur til utlandet, om sjansen byr seg.

– Jeg er 25 år nå, så det begynner å haste. Inntil videre trives jeg veldig godt i Odd, men jeg har selvfølgel­ig lyst til å dra ut igjen hvis det er noen som skulle vaere interesser­t i meg. For meg handler det om å vise meg fram her i Skien, og jeg vil vinne noe med Odd, sier han.

Han mener det er mulig å gjøre med det Odd-mannskapet man har i år.

– Potensiale­t er utvilsomt bra, men vi må holde toppnivået vårt oftere. Jeg kjenner eliteserie­n så godt at jeg ser at dette laget kan vinne noe. Det vil jeg vaere med på, legger han til.

Reddet sesongen

Kantspille­ren forteller at et av hans største opplevelse­r er å vinne gull med Rosenborg.

– Det reddet sesongen i fjor, og jeg vil gjerne gjøre det samme med Odd. At vi endte på sjetteplas­s med Odd i fjor, var ikke bra nok. Gullet reddet sesongen for min del, sier han.

 ??  ?? VISSTE IKKE: Elba Rashani trodde det var noen kompiser som gjorde ham et pek da Cardiff-sjefen Paul Trollope ringte ham i 2016.
VISSTE IKKE: Elba Rashani trodde det var noen kompiser som gjorde ham et pek da Cardiff-sjefen Paul Trollope ringte ham i 2016.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ??
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway