Varden

Smart av Tollefsen

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Det som – på forhånd – så ut til å kunne bli et rabaldermø­te mandag om utbygginge­ne langs sjøen i Kragerø, endte med å bli alt annet. Bakgrunnen var planene om en storstilt utbygging i området som, i praksis, er hele den østlige vannkanten av Kragerø, fra Stueren og Stilnestan­gen via Fossentomt­a og ferjekaia til Blindtarme­n. Snøhetta er engasjert som arkitekter. Bak planene står eier Ivar Tollefsen, hvis eiendomsim­perium er enormt. Tollefsen kontroller­er, blant annet, 35.000 utleieenhe­ter og eiendom i Norge, Sverige og Danmark, verdsatt til 55 milliarder svenske kroner, ifølge ferske tall presentert i Dagens Naeringsli­v. De siste årene har han handlet stort i Kragerø, deriblant 80 prosent av Kragerø Resort og Kragerø Utvikling.

▶ På det Rødt-initierte møtet varslet Tollefsen at han vil se på utbyggings­planene på nytt, med «sørlandsre­fseren» Erling Okkenhaug på laget. Okkenhaug har markert seg som en tydelig kritiker av flere utbyggings­prosjekter, som «stedsaktiv­ist» og en forkjemper for at lokalbefol­kningen skal involveres. Det gir Tollefsen uttrykk for at han vil ta hensyn til, samtidig som han er klar på at han vil legge fram sine planer for politikern­e, og at folk i Kragerø selv må velge hvilke politikere som skal bestemme for dem. – Hvis det er mindre bygg og variasjon Kragerø ønsker, er kanskje ikke Snøhetta riktig arkitekt. Jeg er ikke imot boplikt heller, fastslo Tollefsen.

▶ Tilnaermin­gen er både smart og god. Utbyggings­planene er så store og viktige for Kragerø at det er åpenbart en fordel at byen og dens befolkning stiller seg bak dem. I så måte er Tollefsen i ferd med å legge et godt grunnlag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway