Varden

Den som mener at staten er gjerrig tar helt feil

- Ragnhild Johansen journalist

Er vi det folkeferde­t i verden som snakker mest om vaer? Jeg har aldri hørt briter, svensker eller tyskere snakke så mye om sol og regn, snø og hagl, som vi gjør, og vi bor jo ikke på Vestlandet alle sammen. For der er det nemlig enda mer vaer enn her. Der er det faktisk vaert 24 timer i døgnet, hver dag i 365 dager i året. Det er mye vaer det.

Da holder det ikke med litt svettetokt­er på verandaen og litt syting om at det er langt til iskremkios­ken. Der borte må de nemlig kjøpe inn hele kasser med is hvis det blir varmt, men det blir det veldig sjelden, for der er det vanligvis så kaldt at hadde det ikke vaert for fjordene og Bryggen og et par fjelltoppe­r er det ingen som hadde orket og dratt dit.

Vi hadde bråsnudd midtveis på fjellrygge­n og sklidd ned igjen til Brunkeberg og Fjågesund og kanskje til Rjukan, skjønt det er vel ikke ned, men opp, men der er det iallfall ikke så mye vaer. Der er det mere motstand, jeg mener sånn krigsmotst­and. De er så opptatt av all krigsmotst­and at de graver fram kjellere og bygninger og får millioner av kroner av staten.

Kanskje det var en idé for de politikern­e som i lave strøk nå lurer på hvordan de skal få penger til å betale et kryss. Tenke det, et veikryss. Selv det har ikke veivesenet klart å sette en skikkelig prislapp på, men vi som bor rundt dette veikrysset, vi kommer iallfall til å sette stor pris på at det en dag er ferdig.

Men disse stakkars politikern­e som ikke aner hvor de skal finne pengene. Kanskje de skulle sjekke grunnen under krysset. Det er utrolig mye rart som kan skjule seg der, og hvis de finner noe; en bortglemt tysker eller et ammunisjon­slager fra gutta på skauen; da vil garantert staten ta regninga.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway