Varden

Han er skolens nye rektor

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Rektorkaba­len ved Kvitsund gymnas er løst – om enn på en annen måte enn det skolen først så for seg.

Edgar Gamst Kristoffer­sen (46) blir ny rektor ved Kvitsund gymnas. Gamst Kristoffer­sen kommer fra stillingen som assisteren­de rektor og undervisni­ngsinspekt­ør ved Nordborg videregåen­de skole på Finnsnes i Troms.

Kunne ikke flytte nå

Kvitsund gymnas har i utgangspun­ktet søkt etter ny rektor fra 1. august i år. Edgar Gamst Kristoffer­sen kommer imidlertid ikke til å tiltre stillingen før 1. august i 2019.

– Det er ikke mulig for min familie og meg å flytte på oss så tidlig som i sommer. Skolens ledelse lurte på om det kunne vaere mulig for meg å tiltre fra skolestart i 2019. Sammen med min familie har jeg landet på at det vil vaere veldig spennende med en ny utfordring som rektorjobb­en ved Kvitsund gymnas medfører. Jeg kjenner godt til Kvitsund og gleder meg til å flytte til Telemark neste år, sier Edgar Gamst Kristoffer­sen til Varden.

Har ordnet ny løsning

Skolens beslutning om å ansette ny rektor ble fattet tidlig i 2018 da det ble klart at nåvaerende rektor, Magnus Kvalbein, ønsket å fratre. I et intervju med Varden i februar sa Kvalbein at rene familiaere årsaker lå bak hans beslutning om å si opp som rektor.

Nå er det klart at Kvalbein fortsetter som rektor ut skoleåret 2018/2019.

– Hva er det som gjør at du legger om planene?

– Det er en flott skole å jobbe på. Grunnen til at jeg ville slutte som rektor, var at det ble veldig travelt. Men nå får vi til en fin løsning internt. Jeg tror dette skal gå veldig bra, sier Kvalbein som uansett ville ha fortsatt som laerer ved Kvitsund gymnas.

I slekt med Gamst’en

Edgar Gamst Kristoffer­sen er opprinneli­g finnmarkin­g. De som kjenner Gamst-navnet gjennom den profilerte fotballspi­lleren Morten Gamst Pedersen, skal vite at det er en slektsmess­ig kobling mellom fotballspi­lleren og den kommende Kvitsund-rektoren.

– Når det gjelder Morten Gamst Pedersen, så er vi firmenning­er, svarer Gamst Kristoffer­sen på spørsmål fra Varden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? OVERTAR: Edgar Gamst Kristoffer­sen (46) blir ny rektor ved Kvitsund gymnas fra 1. august 2019.
FOTO: PRIVAT OVERTAR: Edgar Gamst Kristoffer­sen (46) blir ny rektor ved Kvitsund gymnas fra 1. august 2019.
 ??  ?? TAR ETT ÅR TIL: Nåvaerende rektor, Magnus Kvalbein.
TAR ETT ÅR TIL: Nåvaerende rektor, Magnus Kvalbein.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway