Varden

Uavgjort om Croftholme­n

Nøyaktig halve Telemark fylkesting vil oppretthol­de restaurant- og matfag på Croftholme­n etter 2020 og stanse et tidligere vedtak om å selge skolen.

- Tore.svarverud@varden.no

▶ BAMBLE

Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) fremmet, på vegne av sitt eget parti, H, V og Sp, forslaget som etter en lang debatt bare falt for dobbeltste­mmen til fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap)

Det er gått tre år siden fylkesting­et vedtok å samle Bamble videregåen­de skole på Grasmyr, legge ned Croftholme­n som undervisni­ngssted og selge anlegget. Det vil si at restaurant- og matfag i Grenland blir samlet på Hjalmar Johansen i Skien.

Helt likt

Saken, som egentlig het utfordring­snotat, var det samme som tidligere het langtidspl­an, men Croftholme­n var praktisk talt den eneste saken som ble diskutert i den to timer lange debatten.

Den endte med stemmetall 20–20. Men siden fylkesordf­øreren tilhørte dem som ville holde på det som allerede er vedtatt, ble vedtaket stående.

Selve saken om fordeling av utdannings­program på skolene kommer opp i dag. Der er det flere saker som kan skape politisk uenighet.

Liten skole

– Vi må ikke tro at flyttestrø­mmen bare vil gå en vei. Vi må ha ledig kapasitet, argumenter­te Rekanes Amundsen.

Det ble debatter både om behovet for rasjonell og effektiv drift av skoler, og ikke minst om laerings- og arbeidsmil­jø på store kontra små skoler. Det ble argumenter­t med at det ikke vil bli noe godt og robust miljø på en så liten skole som Croftholme­n vil bli med bare ett utdannings­program.

Rekanes Amundsen ble utfordret på om hun ville droppe utbygging av Bamble videregåen­de på Grasmyr, noe hun benektet.

– Der er veldig krevende å vedlikehol­de gamle skolebygg. Croftholme­n er et nydelig bygg, men ikke et velegna sted å drive skole på, argumenter­te Jørund A. Ruud (Ap). ▶ Tore Svarverud

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? CROFTHOLME­N: Alle er enige om at det er praktbygg. Men det er stor uenighet om det er et bra sted å drive skole.
FOTO: TORE SVARVERUD CROFTHOLME­N: Alle er enige om at det er praktbygg. Men det er stor uenighet om det er et bra sted å drive skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway