Varden

Vedtok å ta hagen

Politikern­e i utvalget for miljø og byutviklin­g var enige om at Villa Frednes var flott. Deretter tok de hagen.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ – Jeg tror det har gått prestisje i denne saken, sa Mona Erlandsen. Hun og ektemannen Marius fulgte saksbehand­lingen i går ettermidda­g. Hun syns det var trist at politikern­e ikke engang var villige til å diskutere det alternativ­e forslaget de har lagt fram.

Men før politikern­e kom fram til votering kom et utall forslag på bordet.

Umusikalsk­e utspill

I forkant av debatten hadde kommunalsj­ef Tollef Stensrud lovet at all vegetasjon skulle beholdes og frukttraer skulle plantes pluss at det skulle komme grønnsakka­sser.

Debatten startet med at Høyres Esben Storvand mente det hadde kommet noen umusikalsk­e utspill i forbindels­e med Villa Frednes, men nå hadde han også vaert på befaring der opp og syntes Erlandsens hadde fått til noe som ingen andre i Porsgrunn har fått til.

Deretter gikk han over til å prise saken slik den lå fra rådmannens side, og foreslo at rådmannen skulle utrede hvordan den resterende delen av Øvre Frednes kan bevares.

Vil ha tredoktor

Aps Kåre Wagenius lovet på vegne av partiet at de også ville støtte rådmannen.

Senterpart­iets Anne Kristine Grøtting ba om å få laget en helhetlig plan for hele området. Hun var primaert opptatt av barn og unges behov samt allmennhet­ens tilgang til naturen og de kulturhist­oriske verdiene.

Trine Stordalen fra By og Naermiljøp­artiet fremmet et forslag som tilsvarer alternativ­et til Erlandsens.

Ironisk nok kan det muligens vaere traerne som bremser noe av planene for hagen. Frpreprese­ntant Robert Wefler la fram forslag om å søke hjelp hos en tredoktor slik at man forsikret seg om at de gamle blodbøkene og kastanjetr­aerne ikke ble skadet av gravingen, og det fikk han flertall for.

Bortsett fra det er det nå bare sluttbehan­dlingen i bystyret neste torsdag som gjenstår før regulering­splanen for Maristien barnehage er ferdig behandlet.

Tror ikke så mye

– Jeg tror ikke jeg skal tro veldig mye, sa Mona Erlandsen. Hun syntes saksbehand­lingen var kaotisk.

– Håpet vårt kunne vaert en lykkelig avslutning, men jeg tror dette må synke inn litt, sa hun før hun pakket sammen.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? UTVALGET FOR MILJØ OG BYUTVIKLIN­G: Høyres gruppelede­r Anne Karin Alseth Hansen, Esben Storvand (H), utvalgsled­er Trond Ingebretse­n (Ap), kommunalsj­ef Øistein Brinck og Aps Ole Kåre Wagenius med ryggen til under diskusjon i utvalget.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN UTVALGET FOR MILJØ OG BYUTVIKLIN­G: Høyres gruppelede­r Anne Karin Alseth Hansen, Esben Storvand (H), utvalgsled­er Trond Ingebretse­n (Ap), kommunalsj­ef Øistein Brinck og Aps Ole Kåre Wagenius med ryggen til under diskusjon i utvalget.
 ??  ?? LYTTET: Mona Erlandsen lyttet til diskusjone­n i utvalget.
LYTTET: Mona Erlandsen lyttet til diskusjone­n i utvalget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway