Varden

Ny barnehage her

Her sto fram til i fjor Skien sykehjem. Nå skal den nye barnehagen, som kanskje får navn etter en forfatter, bygges her.

- Tore.svarverud@varden.no

▶ Den nye barnehagen ved Lundedalen får 180 plasser, det vil i praksis si at den vil gi plass til 130–150 barn, fordi alle under tre år teller som to. Den får i alt åtte avdelinger. Det vil gjøre den størst i Skien ved siden av Maurtua på Bakkane-området. Men i norsk sammenheng blir det ikke mer enn er middels stor barnehage, forteller Grete Gjelten, Andreas Viumdal og Svein Kristoffer­sen, henholdsvi­s oppvekstsj­ef og prosjektle­dere for den nye barnehagen i henholdsvi­s oppvekstav­delingen og kommunens eiendomsav­deling,

I skrått terreng

Barnehagen får et samlet bygningsar­eal på 1.200 kvadratmet­er. Det er såpass mye at det er behov for å bygge på to plan. Men det er et ønske om at alle de åtte avdelingen­e skal få inngang og tilgang til uteområder fra bakkeplan. For å få det til er tanken å unytte det skrånende terrenget mot Lundedalen og ha to av barnehagen­s i alt fire innganger der.

I tillegg til friområdet Lundedalen rett ved siden av, vil barnehagen ha romslig med plass på sine egne uteområder. I alt er den gamle sykehjemst­omta på 6.800 kvadratmet­er. En del går med til parkering og adkomstvei­er, men det blir fortsatt rikelig med skjermet uteplass for barna.

Bystyret satte i fjor en økonomisk ramme på 66 millioner kroner for den nye barnehagen. Me hvor dyrt byggeprosj­ektet blir, vil ikke bli klart før byggingen har vaert ute på anbud.

Det skal legges stor vekt på miljøvennl­ige løsninger. Det er et håp om å få til et bygg i massivtre.

Forfattern­avn?

Det har vaert lekt med tanken på å døpe barnehagen etter en berømt forfatter, og for en gangs skyld er det ikke Henrik Ibsen det er snakk om, Men Tor Åge Bringsvaer­d, som er oppvokst bare noen hundre meter fra den nye barnehagen. Han er blant annet kjent for sine barnebøker.

Men før saken blir avgjort, skal den ut på en offentlig høring. I Skien er det en tradisjon for å gi barnehager geografisk­e navn.

En av avdelingen­e skal vaere for barn med spesielle behov.

Hvis alt går greit både med byggeplane­r, regulering og anbudsrund­e, blir det byggestart i høst og åpning av den nye barnehagen høsten 2019. Da vil Skien vaere klar til å ha et kontinuerl­ig inntak. ▶ Tore Svarverud

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? BYGGES HER: Noen betongbite­r og armeringsj­ern er alt som er tilbake av tidligere Skien sykehjem. Alt er klart for bygging av ny barnehage, sier Andreas Viumdal, Grete Gjelten og Svien Kristoffer­sen.
BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN BYGGES HER: Noen betongbite­r og armeringsj­ern er alt som er tilbake av tidligere Skien sykehjem. Alt er klart for bygging av ny barnehage, sier Andreas Viumdal, Grete Gjelten og Svien Kristoffer­sen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway