Varden

Snuser på Bergbys

To eiendomsin­vestorer snuser på Bergbys-bygget like ved E 134 etter konkursene i desember og februar. En ny fastfoodkj­ede kan vaere på vei inn.

- Knut.heggenes@varden.no

Siden konkursen i driversels­kapet bak Bergbys Notodden (eid av Svai-gruppen) i desember og i byggets eierselska­p i februar, har den skreddersy­dde fastfood-restaurant­en stått tom. Tidligere i vår var Burger King inne i seriøse forhandlin­ger om å leie bygget, men forhandlin­gene strandet på pris.

I dialog med investorer

Nå har banken abandonert (tatt over) bygget fra konkursboe­t.

– Det er riktig at vi nå sitter som eiere av eiendommen og bygget, forteller leder for bedriftsav­delingen i Hjartdalba­nken, Terje Hegna.

– Eierselska­pet hadde en gjeld til oss på i underkant av 14 millioner kroner. Vi ønsker nå å finne en god og langsiktig løsning for eiendommen på tre mål ved E 134. Vi er for tiden i dialog med to eiendomsut­viklere. Jeg kan ikke gå i naermere detaljer om prosessen.

Kostet vel 18 millioner

– Hva er det snakk om å bruke eiendommen til? Og er Burger King helt uaktuelle?

– Jeg kan si så mye at vi ikke er i direkte dialog med noen av de store fastfood-kjedene. Det kan likevel bli en løsning med en fastfoodkj­ede gjennom nye eiere. Det blir også sett på alternativ­e løsninger for eiendommen. Vi er i en fase der vi er åpne for å snakke med flere interessen­ter.

– Dette er en eiendom med god beliggenhe­t og et område med stor utviklings­potensial, mener Hegna. Han peker blant annet på naerheten til E 134, Nesøya Marina Bobilcamp.

Midlene gikk tapt

og Notodden

Bergbys-restaurant­en kostet vel 18 millioner kroner da den ble bygget i 2013. Utbyggere og eiere fram til konkursen i februar, var Borgar Løberg, Eber Snipen og Albert Buer. Trioen la inn 4,5 millioner kroner i prosjektet. Midlene gikk tapt i konkursen femårsener­e.

– Vi er tålmodige med hensyn til å få til en god løsning med de riktige aktørene. Dette er et viktig område for videre utvikling av Notodden, sier Terje Hegna i en kommentar. ▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? I DIALOG: Leder for bedriftsav­delingen i Hjartdalba­ken, Terje Hegna, er i løpende dialog med to eiendomsin­vestorer for en eventuell overtakels­e av Bergbys-bygget.
FOTO: KNUT HEGGENES I DIALOG: Leder for bedriftsav­delingen i Hjartdalba­ken, Terje Hegna, er i løpende dialog med to eiendomsin­vestorer for en eventuell overtakels­e av Bergbys-bygget.
 ??  ?? LØSNING: – Vi ønsker å bidra til en langsiktig løsning for naeringsei­endommen på Nesøya, sier Terje Hegna.
LØSNING: – Vi ønsker å bidra til en langsiktig løsning for naeringsei­endommen på Nesøya, sier Terje Hegna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway