Varden

Bypakka - en skandale

- Finn Eltorn

Etter hvert som tiden går, blir det klarere og klarere at hele bypakka er en skandale.

Hva er status i dag? Jeg har gjort flere henvendels­er og bedt om å få årsrapport og regnskap. Men organisasj­onen er fullstendi­g taus. Den makter ikke engang noe så enkelt som å presentere årsrapport og regnskap.

Detvihar sett hittil er kun et kostnadssl­uk. Hølet i bakken i Porsgrunn dokumenter­er til de grader inkompetan­se. Krysset skulle definitivt ikke vaert der. Det er ingen plausibel grunn til at RV32 skal krysse jernbanen i Lilleelv-krysset for så å krysse jernbanen på nytt ved Hovenga. RV32 burde holde seg på østsiden av jernbaneli­njen mellom Lilleelv-krysset og Hovenga. Det hadde gitt en besparelse på noen hundre millioner og spart skandløse overskride­lser. Og ikke minst frustrasjo­n og irritasjon.

Når det bygges noe nytt i Grenland settes det ikke av plass for gang- sykkelveie­r. Nybygg er flere steder plassert helt ut i gatene som f.eks. Schweigaar­ds gate. Der er relativt nye bygg plassert slik at det ikke gis rom for sykkelveie­r.

Konseptet «bypakka» synes ikke å vaere implemente­rt i Grenlans byplaner. Steinsruds­vingene dokumenter­er hvor usammenhen­gende arbeidet er. Heldigvis belaster ikke dette prosjektet bypakka økonomisk. Men at RV36 føres inn i rundkjørin­gene på Moflata er mildest talt fravaer av byplanlegg­ing.

Ett av hovedargum­entene ved bypakka Grenland har vaert sykkel og sykkelveie­r. Er noen nye innviet? Bypakka burde ta en tur til Bodø. Der kan de vise frem hvordan et komplett gang-sykkelvei system er implemente­rt. Der er gang og sykkelveie­r adskilt. Se bilde.

IGrenlande­r det ikke produsert annet enn et stort og kostbart byråkrati, og det er satt opp en rekke bommer? Hele den såkalte «bypakka» må karakteris­eres som skivebom.

På tide å se på ledelsesst­rukturen i bypakka? Og har politikern­e fulgt med i timen?

 ?? FOTO: FINN ELTORN ?? SE TIL BODØ: I Bodø er et komplett gang- og sykkelveis­ystem implemente­rt og gang- og sykkelveie­r adskilt, skriver artikkelfo­rfatteren.
FOTO: FINN ELTORN SE TIL BODØ: I Bodø er et komplett gang- og sykkelveis­ystem implemente­rt og gang- og sykkelveie­r adskilt, skriver artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway