Varden

Over halvparten drar utenlands i sommerferi­en

I ti fylker ble det satt varmerekor­der i Norge i mai. Likevel bestiller 58 prosent av oss utenlandst­ur i sommer, viser en undersøkel­se fra Virke Reise.

-

– Selv om Norge bader i solskinn om dagen, legger ikke dette noen demper på feriebesti­llingene til utlandet, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise utland.

Ferielyst

Årsaken til at flere velger å dra utenlands selv om Norge bader isol,trordirekt­ørenkanvae­reat mange allerede har bestilt turen, og de fleste vet at vaeret fort kan forandre seg her hjemme.

De høye temperatur­ene gjør kanskje også at vi blir mer ferielystn­e. Hele 78 prosent svarer i undersøkel­sen at de planlegger ferie i sommer, enten det er på hytta, camping eller utenlands.

– Reiselyste­n er stor, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsr­eiser og reisemål i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Venner og familie

De fleste som reiser, opplyser at å vaere med venner og familie er det som lokker mest. 76 prosent oppgir dette som hovedformå­let med ferien.

På andreplass over hvorfor vi reiser på tur, kommer bading og soling, og på tredjeplas­s følger det å oppleve nye steder.

Undersøkel­sen viser videre at vi i gjennomsni­tt bruker 40.650 kroner på feriebudsj­ettet. Det er en liten økning fra 40.200 kronerifjo­r.

(NTB)

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? 58 PROSENT DRAR UTENLANDS: Varmerekor­der, viljen til å dra utenlands i ferien er stor. Her, fra Lanzarote, Spania.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX 58 PROSENT DRAR UTENLANDS: Varmerekor­der, viljen til å dra utenlands i ferien er stor. Her, fra Lanzarote, Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway