Varden

Starter trolig på benken igjen

Rune A. Jarstein voktet Norges mål i fem av de seks første landskampe­ne under Lars Lagerbäck, men bare i tre av de seks siste. Onsdag blir det benken igjen.

-

– Ja, jeg regner med det. Hvem som skal spille er jeg ikke sikker på, sier han til NTB.

Holdt varme

Lars Lagerbäck har holdt de ulike keeperne sine varme det siste året, som har handlet om forberedel­ser til Nations League og senere EM-kvalifiser­ing. Under de tre foregående samlingene brukte han ulike keepere i de to kampene, og slik blir det ganske sikkert også nå.

Totalt har Jarstein åtte kamper, Ørjan H. Nyland tre og Sten Grytebust en under Lagerbäcks ledelse. Slik har det vaert på de siste samlingene:

Oktober 2017: Jarstein mot San Marino (8-0), Nyland mot Nord-Irland (1-0).

November 2017: Grytebust mot Makedonia (0-2), Jarstein mot Slovakia (0-1).

Mars 2018: Jarstein mot Australia (4-1), Nyland mot Albania (1-0).

Juni 2018: Jarstein mot Island (3-2), trolig Nyland mot Panama onsdag.

Greit med konkurrans­e

– Jeg føler alltid at det er konkurrans­e om plassen, både i Hertha Berlin og på landslaget. Det er aldri noen hvilepute, sier Jarstein.

– For alle i troppen er det konkurrans­e om plassene, og det ser vi på trening. Alle har lyst til å spille og gir 100 prosent, og det gir god kvalitet. Jeg har null problem med at det er konkurrans­e.

Høyt rangert

Jarstein har gjennom det meste av de to foregående sesongene vaert rangert som en av tysk Bundesliga­s beste målvakter, men han slet litt i slutten av denne sesongen. Etter at han i april signerte en ny treårskont­rakt med Hertha var det noen tunge kamper.

– Spesielt de to siste. Da ble det ni baklengs og to tap. Det er ikke kjekt å avslutte med litt dårlig følelse, men nå ser jeg videre mot neste sesong i stedet for å se bakover, sier han.

Rett vei

Det ble to nye baklengsmå­l i landskampe­n på Island, og Jarstein har sluppet inn 13 av de 16 baklengsmå­lene under Lagerbäck, mot Grytebust 2 og Nyland 1. Nesten halvparten kom mot Tyskland i september, da han var forsvarslø­s bak et lag som ikke fungerte. Nå peker pilene rett vei.

– Jeg synes vi har hatt en god samling. Den i mars var også positiv, og jeg føler vi tar steg hele veien som et lag. Vi jobber mye mer sammen og for hverandre enn før, men det er til høsten det virkelig gjelder, sier Jarstein.

– Det er da laget må prestere. Så langt har vi sett framgang som er positiv.

Og i høst ønsker Jarstein å få vokte målet i alle de viktige kampene.

– Ja, det vil jeg.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? KLAR: Ørjan H. Nyland (til v.) får trolig stå mellom stengene mot Panama onsdag. Rune A. Jarstein håper å vaere tilbake i de viktige kampene som venter i høst.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX KLAR: Ørjan H. Nyland (til v.) får trolig stå mellom stengene mot Panama onsdag. Rune A. Jarstein håper å vaere tilbake i de viktige kampene som venter i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway