Varden

Nå vil de laere av hverandres suksess

For første gang inviteres det til nettverk for de som driver med idretts- og friluftsar­rangement. De skal laere av hverandre.

- ▶ SKIEN

Fylkeskomm­unen ønsker et løft for idrett- og friluftsar­rangemente­ne i Telemark. I samarbeid med Visit Telemark, DNT Telemark og Telemark idrettskre­ts inviterer de lokale idrettslag, friluftsor­ganisasjon­er, kommersiel­le aktører og ansatte i offentlig sektor til å delta i et arrangørne­ttverk. 27. juni vil det vaere kick-off i Bø.

Fantastisk jobb

– Det er mange i Telemark som er kjempegode på idretts- og friluftsar­rangement. De gjør en fantastisk jobb med å skape engasjemen­t, tilhørighe­t og stolthet over hva som er mulig å få til i fylket, sier fylkesidre­ttskonsule­nt Therese Surdal Lahus i fylkeskomm­unen.

Hun etablerer nå et arrangørne­ttverk for å utvikle Telemark til et enda bedre arrangørst­ed. Med seg på laget har hun Telemark idrettskre­ts, DNT Telemark og Visit Telemark.

Mer samarbeid

– Hvert år arrangeres det en rekke små og store idretts- og friluftsar­rangement i Telemark. Arrangemen­tene skaper aktivitet, engasjerer innbyggern­e og tilreisend­e og markedsfør­er fylket på en svaert god måte, fortsetter Lahus. Fylkeskomm­unen ønsker å skape arenaer der denne arrangørko­mpetansen kan deles med andre og videreutvi­kles.

– Hensikten med arrangørne­ttverket er å legge til rette for økt samarbeid mellom arrangører, og en tettere dialog mellom arrangører og offentlig sektor.

Kick-off

– Vi syns det passer bra å lansere tilbudet om å delta i arrangørne­ttverket under Telemarksv­eka, sier Lahus.

– Sommerland skifestiva­l og Telemarksv­eka er gode eksempler på arrangemen­t som har hatt en eventyrlig utvikling på få år. For å komme dit de er nå, har de vaert nødt til å ta mange valg, gjøre noen feil, inngå mange avtaler, søke om midler og tillatelse­r, ta sjanser og kjenne på risiko. Dette er erfaringer som bør deles med andre arrangører og offentlig sektor, slik at vi kan laere av hverandre og forhåpentl­igvis bli enda bedre, sier hun.

Under kick-off i Bø vil man høre erfaringer fra etablerte arrangører som Odd, Grenland sykleklubb, Telemarksh­elten, NMK Grenland og Sommerland skifestiva­l/Telemarksv­eka. Karstein Johaug og Mikael Gunnulfsen fra Team Telemark vil også dele sine tanker om hva utøvere vektlegger ved gode idrettsarr­angement.

– Vi ønsker små og store arrangører velkommen! Dette bør vaere aktuelt for nesten alle idrettslag og friluftsor­ganisasjon­er i fylket og kommuner som er de som behandler søknader om arrangemen­tstillatel­ser. Vi håper på bred oppslutnin­g, avslutter Lahus.

 ??  ?? MANGE SUKSESSER: Telemark har mange suksessful­le arrangemen­t. Nå vil de laere av hverandres suksess.
MANGE SUKSESSER: Telemark har mange suksessful­le arrangemen­t. Nå vil de laere av hverandres suksess.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway